Zo geeft Disney een klap in het gezicht van Netflix

Zo geeft Disney een klap in het gezicht van Netflix
Dit gaat families aan het twijfelen brengen.

Netflix krijgt er over een niet al te lange tijd een serieuze concurrent bij. Werd eerst nog een afwachtende houding aangenomen tegenover Disney en de ambitie om een eigen streamingdienst te beginnen, nu langzamerhand de portfolio bekend wordt ontstaan er zweet op het voorhoofd van Netflix.

Volwassenen en stelletjes zullen niet zo gauw overstappen, maar gezinnen met kleine kinderen hebben straks meer baat bij de Disney-dienst dan bij Netflix. Disney CEO Bob Iger heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt dat zijn dienst straks tientallen Disney films en series zal aanbieden. Of het nu gaat om klassiekers of recente titels. Dit betekent dat kids straks uren kijkplezier kunnen beleven terwijl papa en mama een vast bedrag per maand betalen.

Iedereen die groot is geworden in de jaren negentig kent de planken vol Disney-videobanden. Misschien had jij zelf wel zo’n collectie thuis. Straks is die collectie voor iedereen beschikbaar op de streamingdienst van Disney. Papa hoeft zich ook niet te vervelen. Naast Disney-titels kan de man des huizes zich prima vermaken met onder meer Star Wars en Marvel-titels. Met de lancering van de dienst zijn tenminste 57 titels van Walt Disney Animation Studios beschikbaar om te kijken. (via Polygon)

2 reacties

  1. Ik ben wel benieuwd wat er straks gaat met de vele ‘Netflix originals’ gaat gebeuren die zich in het Marvel Universum afspelen. Op seizoen 3 van Jessica Jones na zijn alle andere series inmiddels gestopt. Doodzonde, want ik vond en vind ze erg vermakelijk.

    • @rrrobert: Laatst toevallig Thor maar eens aan gezet.
      Samen met een aantal andere films zijn die begin maart verwijderd.
      Dit zal denk ik door blijven gaan tot letterlijk het einde. Zal een kwestie zijn van contracten die verlopen maar vanzelfsprekend niet meer verlengt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *