Zo heeft jouw kind binnenkort altijd de nieuwste Nikes

nike-kids-adventure-club-schoenenabonnement
Zonder dat jij in de winkel steeds jouw portemonnee leeg stort.

Zoals we al eerder meldden is Nike steeds meer bezig om direct aan jou te verkopen en je niet meer langs de sportzaak te sturen. Inmiddels heeft Nike niet alleen de volwassenen op het oog. Ook de kinderen worden directe klant gemaakt met het nieuwste initiatief, de ‘Nike kids adventure club’.

Veel ouders kennen het gedrein van de kinderen. Ze willen het liefst meedoen als er weer een nieuw paar Nikes uitkomt, want alle ‘stoere’ kinderen in de klas hebben ze ook. Natuurlijk kun je dan een opvoedkundig verantwoord verhaal houden of, terwijl je aan jouw budget denkt, verzinnen dat je volgende maand pas tijd hebt en hopen dat ze er tussendoor niet meer aan beginnen. Om de budgetten te tackelen heeft Nike nu de “Nike kids adventure club” in het leven geroepen.

Met dit abonnement betaal je maandelijks een relatief klein bedrag aan Nike. In ruil daarvoor ontvang je (afhankelijk van het abonnement dat je kiest) maandelijks, eens per twee maanden of elk kwartaal een paar nieuwe Nikes of Converse. Deze kunnen de kinderen zelf kiezen uit een online catalogus die meer dan 100 paren (en misschien wel deze) bevat. Vervolgens kunnen ze de schoenen passen en binnen 7 dagen ruilen voor een grotere maat als ze toch te klein zijn (of terugsturen als ze ze toch niet mooi vinden). Je krijgt de nieuwe schoenen voordat je de oude terugstuurt.

De kinderen krijgen de schoenen in een adventure pack. Daarin zitten ook stickers, suggesties voor games en spelletjes waarmee ze gestimuleerd worden om lekker te bewegen. Nu kan het aardig vol worden in de schoenenkast als je al die schoenen moet bewaren. Daarom kun je twee keer per jaar op kosten van Nike de overbodige schoenen gratis terugsturen. Zij zorgen voor recycling of, als de schoenen goed genoeg zijn, voor donatie aan arme gezinnen.

Voor de ouders is het vooral gemakkelijk om elke maand wat opzij te leggen en zo grote uitgaves te voorkomen. Veel kostenvoordeel is er, behalve de extra’s in het adventure pack nog niet. Je bespaart alleen bij een maandelijks abonnement. Je komt dan ongeveer 10 dollar per paar goedkoper uit dan wanneer je ze in de winkel zou kopen.

Op dit moment is het abonnement alleen in Amerika verkrijgbaar, maar op de site spreekt men over internationale uitbreiding. Zij roepen op om je te melden als je interesse hebt. Mocht het idee je aanspreken dan kun je het dus laten weten en wie weet ben jij een van de eerste abonnementhouders. Natuurlijk kan je in de commentaren ook lekker discussiëren met andere Apparata-lezers. Wat denk jij van het Nike abonnement? Zin of onzin?

3 reacties

  1. Merk-geilheid wordt vaak ook van ouders op kinderen overgebracht, dus de schuld hiervan aan school geven is wat te gemakkelijk.

    Daarbij vind ik de sportschoenen van het merk met de swoosh over het algemeen erg matig, met name in termen van duurzaamheid (lekke Nike Air, iemand?), zeker in vergelijking met de concurrentie…

  2. Nou, die van mij krijgt een figuurlijke mep voor d’r kop (Speech time!) als ze gaat lopen janken om merkschoenen “Om er bij te horen”.
    Gelukkig nog niet tegen aan gelopen (9 Jaar oud). En daar lijkt het vooralsnog ook niet op. Ze heeft normen en waarden meegekregen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *