Zo heeft Tim Cook vandaag 100 miljoen dollar verdiend

Tim Cook
Het is vandaag een zonnige dag voor de Apple CEO.

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Steve Jobs afscheid nam als CEO van Apple. Tim Cook nam deze zware taak over en zit nu op deze 24e van augustus precies vijf jaar op de Apple-troon. Vanwege zijn vijfjarige jubileum heeft Cook een aantal bonusaandelen uitgekeerd gekregen met een totale waarde van meer dan 100 miljoen dollar. De nettowaarde van de Apple CEO wordt geschat op 500 miljoen dollar.

Sinds de overname in 2011 is Cook in het ‘bezit’ van 4,7 miljoen aandelen. Deze zijn echter nog niet allemaal daadwerkelijk in het bezit van de Apple-baas. De aandelen worden uitgekeerd middels een bonussysteem. Cook moet ze dus verdienen. Vandaag werden 980.000 aandelen uitgekeerd. De waarde van 100 miljoen dollar is gebaseerd op de huidige koers van AAPL. Dezelfde aandelen kunnen over een aantal jaren dus minder waard zijn geworden, of juist meer.

Onder het bewind van Cook zijn diverse nieuwe producten geïntroduceerd. Onder andere Apple Music, Apple Pay en de Apple Watch werden gelanceerd in het huidige Cook-tijdperk. Sinds 2012 is Apple het meest waardevolle merk ter wereld. (via Macrumors)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *