Zo herken je een bedrijf op WhatsApp

Whatsapp
De berichtendienst krijgt een nieuwe, zakelijke insteek. Bedrijven worden verdeeld in drie verschillende statussen.

Diverse bedrijven maken al dankbaar gebruik van de nieuwe feature, waaronder het Nederlandse KLM. Met de vliegmaatschappij kan direct contact met medewerkers van het bedrijf worden opgenomen. De status van je vlucht en een boarding pass opvragen kan tevens middels een appje.

Bedrijven zijn te herkennen aan een specifieke status. Er zijn er drie. Onbevestigd, Bevestigd of Geverifieerd. Zakelijke accounts die nog niet zijn bevestigd hebben een grijs icoontje met een vraagteken. Dit zijn bedrijven die gebruik maken van de Whatsapp Business app, maar nog niet zijn bevestigd door de berichtendienst zelf.

Het volgende niveau is Bevestigd. Bedrijven zijn te herkennen op dit niveau met een grijs icoontje zonder vraagteken. In dit stadium kan de berichtendienst bevestigen dat het gebruikte telefoonnummer van het account overeenkomt met het nummer van het bedrijf.

Het derde niveau is Geverifieerd, dat KLM bijvoorbeeld is. Bedrijven zijn te herkennen aan een groene badge. Met dit icoontje laat Whatsapp weten dat het bedrijf officieel is geverifieerd en dat je dus 100% met het daadwerkelijke bedrijf hebt te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *