Zo installeer je Popcorn Time op je iPhone en iPad

Popcorn-time-ios-app
We zeiden het gisteren al: de Popcorn Time-app is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS. Het kost iets meer moeite dan simpelweg downloaden uit de App Store, maar als je deze simpele stappen volgt, staat hij zo op je apparaat.

Popcorn Time wil het gesloten systeem van Apple omzeilen met een zelfgemaakte iOS installer, die je via deze link kunt bezoeken. Voorlopig werkt deze installer alleen op Windows PC’s (het is een .exe bestand), maar in de komende weken moet er ook een versie voor Mac komen. Dankzij dit programmaatje voorkomt Popcorn Time dat je je iOS-apparaat moet jailbreaken.

Hang je iPhone, iPad of iPod vervolgens met de USB-kabel aan de computer waar je de installer zojuist op hebt gezet. Vervolgens zullen er automatisch instructies op het scherm verschijnen die stap voor stap aangeven wat je moet doen.

Versturen naar je TV
De app maakt het niet alleen mogelijk om films en tv-series naar het scherm van je iOS-toestel te streamen, maar ook naar je Chromecast of Apple TV. Met een druk op de knop stuur je de video naar je TV toe, zodat je gemakkelijk en zonder HDMI-kabels een film kunt kijken op je grote scherm.

De vraag is nu natuurlijk hoelang de app beschikbaar blijft voor iOS. Volgens Popcorn Time zit er in ieder geval een team klaar die bereid is om de strijd met Apple aan te gaan. Een ding dat wel zeker is, is dat Popcorn Time natuurlijk gewoon illegaal is in Nederland omdat je torrents gebruikt om films te down- en uploaden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *