Zo kan Apple de accuduur van de iPhone verdubbelen

Zo kan Apple de accuduur van de iPhone verdubbelen
Nee, Apple hoeft de iPhone niet twee keer zo dik te maken.

Onderzoekers van MIT hebben een veelbelovende accutechniek ontwikkeld. Dat is niets nieuws, want we horen wel vaker beloftes over accu’s die je maar een keer per jaar hoeft op te laden. Deze accu gaat echter volgend jaar al in productie en is dus wél klaar voor de markt.

Het bedrijf achter de accu heet SolidEnergy Systems. De lithium metaal-batterij gebruikt geen anoden en heeft een dichtheid die twee keer hoger ligt dan bij lithium-ion batterijen. MIT News meldt dat de accu toch veilig is en lang mee gaat.

“We kunnen de accu’s dus twee keer zo klein mogelijk en dezelfde capaciteit behouden”, aldus CEO Qichao Hu. “Of we maken de accu net zo groot als normaal, maar dan met de dubbele capaciteit.”

De eerste smartphones en wearables met de nieuwe accu’s moeten in 2017 op de markt komen. Een jaar later zien we de accu’s ook in elektrische auto’s terug.

5 reacties

  1. Als dit een nieuwe techniek is, dan is Apple zeker de laatse om ermee op de markt te komen, om dan arrogant lopen te doen alsof zij het op de markt gebracht hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *