Zo kun je 100 euro per jaar besparen op Netflix

Netflix op een iPad
Is dat gezever van Erdohan toch nog ergens goed voor.

We blijven Nederlanders, dus als we ons Netflix-abonnementje ergens goedkoper kunnen scoren, dan laten we dat natuurlijk niet na. VPNGids.nl heeft uitgezocht hoeveel je kunt besparen door via een VPN-verbinding een abonnement af te sluiten in een ander land. En wat blijkt: dat kan zomaar tientallen euro’s per jaar schelen.

Neem Turkije, waar de Lira met een vrije val bezig is. Voor Netflix Basic betaal je daar omgerekend 2,26 euro per maand. Gezien de huidige ontwikkelingen zou het ons niet verbazen als je straks minder dan 2 euro kwijt bent voor een maandje Netflixen op z’n Turks. Ga je liever voor Premium, dan kan dat al voor 5,66 euro per maand.

Als we dat dan weer omrekenen naar je besparing op jaarbasis, dan ben je met een Basic-abo 68,76 euro goedkoper uit, met Standard 84,36 euro en met Premium zelfs 99,96 euro. Je betaalt dus tussen de 60 en 70 procent minder en kunt ‘gewoon’ blijven Netflixen.

Je moet met een paar dingen rekening houden. Allereerst kan het Turkse aanbod verschillen van het Nederlandse aanbod, dat hebben we nog niet gecheckt. De internationale titels zul je ook via de Turkse route gewoon kunnen kijken, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken.

Ten tweede is het belangrijk dat je een betrouwbare VPN-aanbieder zoekt, zodat je internetverbinding niet stiekem misbruikt wordt voor andere doeleinden (*kuch* Hola *kuch*). VPNGids.nl raadt ExpressVPN en NordVPN aan, dus wie zijn wij om daar tegenin te gaan.

7 reacties

    • @mmbderksen: Als je 10 euro per maand betaalt heb je een duur VPN-abo te pakken. Maar om jouw vraag te beantwoorden: nee, dat telt niet mee. Je hebt de VPN alleen nodig om het Netflix-abonnement aan te gaan; daarna zet je VPN uit en ben je met je Turkse Netflix-abo permanent op vakantie in Nederland en krijg je dus het Nederlandse aanbod.
      Het gelinkte artikel beschrijft hoe je een proefabonnement bij Goose VPN neemt (kost eenmalig €0,45), Netflix aansluit en je Goose-abonnement weer opzegt.

  1. Eh weet niet of dit enkel in de US zo is maar als ik mijn vpn gebruik word zowel amazon als netflix geblokeerd, maakt niet uit welke locatie ik pik. Dus zelfs vpn in de US.
    Maar lees hierboven dat je het enkel gebruikt om aan te melden. Ben dan wel weer benieuwd hoe je dat qua betaling doet en billing address..

  2. Heb je uberhaupt een VPN nodig? Als ik in de VS ben, heb ik gewoon de US content met mijn Nederlandse abonnement. Zou het niet voldoende zijn om gewoon een Turks abo te nemen en die hier te gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *