Zo kun je geld vangen met Nintendo Switch bugs

Zo kun je geld vangen met Nintendo Switch bugs
Ga dus snel opzoek naar bugs!

Bugs uit het systeem halen is voor zowel de ontwikkelaar als de gebruiker prettig. Daarom komt Nintendo met een bug bounty programma voor de Nintendo Switch, om kwetsbaarheden op te sporen en eruit te halen.

Het programma is in samenwerking met HackerOne, een bug bounty platform.

Voor het vinden van bugs krijg je geld. Het ligt eraan wat voor bug je precies vindt, maar het kan een aardig groot bedrag worden. Beloningen voor Nintendo’s programma beginnen bij $100 en kunnen oplopen tot $20000. Je kunt flink cashen als je dus een serieus probleem van de Nintendo Switch aan het licht brengt.

Nintendo wil met het programma drie dingen voorkomen: plagiaat, valsspelen en het verspreiden van ongepaste inhoud aan kinderen.

Verder zoekt Nintendo specifiek naar systeem kwetsbaarheden, privilege escalatie van userland, kernel takeover en ARM TrustZone takeover. Ook kun je zoeken naar bugs in de applicaties van de Nintendo Switch die zijn gepubliceerd door Nintendo.

Inmiddels kun je op de website van HackerOne zien dat Nintendo al drie bounties heeft uitbetaald sinds de campagne vier maanden geleden van start is gegaan. Het is niet bekend gemaakt over hoeveel geld het gaat en om welk platform het precies gaat.

Voor de 3DS bestaat er ook een bug bounty programma en techwebsite Slashgear vermoedt dat daar de drie bugs zijn gevonden omdat de Nintendo Switch nog niet zo heel lang beschikbaar is voor het grote publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *