Zo kun je nu al de nieuwe Edge-browser downloaden

Microsoft Edge
Microsoft gooit het met Edge over een andere boeg en stiekem kun je de browser alvast proberen.

Microsoft Edge is nooit geworden wat iedereen ervan verwachtte en daarom besloten de Amerikanen om helemaal opnieuw te beginnen. Deze keer is Chromium de basis van de browser en daarmee gebruikt Microsoft hetzelfde concept als Google Chrome. De ontwikkeling is nog in volle gang, maar de eerste testversies zwerven al op internet.

Op dit moment lijkt Edge meer op Chrome dan op het oude Edge, maar Microsoft is dan ook nog lang niet klaar. Er is nog genoeg werk te verrichten om het design helemaal gelijk te trekken met andere apps in Windows 10. Natuurlijk zit Microsoft niet helemaal stil. Zo kun je alles synschroniseren met je Microsoft-account.

Verder kun je gebruik maken van een donkere modus, die je wel zelf zal moeten activeren onder instellingen. Alle Chrome-extensies lijken te werken en Microsoft heeft zelfs een eigen pagina gemaakt om de must haves uit te lichten. Verder kun je extensies gewoon uit de Chrome Web Store halen.

Kortom: Edge lijkt op de goede weg. Zeker voor mensen die het liefst de standaard Windows 10-browser gebruiken is dat fijn om te weten. Voor Chrome-gebruikers is er nog geen reden om terug te gaan naar Edge, maar wie weet wat Microsoft nog voor ons in petto heeft.

Mocht je Edge willen proberen op je Windows-machine, dan kun je de testversie van de browser hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *