Zo kun je Pokémon Go niet meer spelen

Zo kun je Pokémon Go niet meer spelen
Niantic, de maker van Pokémon Go, trekt de stekker uit een speelmogelijkheid.

Pokémon Go is echt op allerlei mogelijk manier te spelen. Wist je bijvoorbeeld dat de populaire game ook speelbaar is op de Apple Watch? Geniet er als Watch-gebruiker nog maar even van, want Niantic heeft bepaald dat de Apple Watch niet langer compatibel is met Pokémon Go.

De ontwikkelaar stelt dat per 1 juli 2019 Pokémon Go niet langer gespeeld kan worden op de Apple Watch. De verandering heeft te maken met adventure Sync, een feature gelanceerd in 2018. Met Adventure Sync registreert het apparaat de afstand die gelopen is, ook al draait Pokémon Go niet actief. De stappen worden zo wel geregistreerd en zijn zeer bruikbaar in het laten uitkomen van eieren in Pokémon Go.

Niantic heeft de beslissing genomen omdat ze liever hebben dat je Pokémon Go op één apparaat speelt. De kans is groot dat men zowel Pokémon Go speelt op de Apple Watch, als op een smartphone. Bovendien moet je telkens de smartphone uit je broek halen om Adventure Sync draaiende te krijgen. Wat dat betreft een logische beslissing van Niantic.

Lees ook: wat je moet weten over Pokémon Sleep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *