Zo kunnen apps als Google Maps nog beter je locatie bepalen

Google Maps
Nieuwe techniek moet een nog betere locatiebepaling garanderen.

GPS-chips in huidige smartphones zijn precies, maar niet ontzettend nauwkeurig. Zeker met invloed van een drukke omgeving wil de exacte locatie nog wel eens afwijken. Een nieuwe chip maakt deze problemen tot de verleden tijd.

De nieuwe BCM47755-chip van Broadcom wijkt hooguit 30 centimeter van je actuele locatie af. Ter vergelijking: de chips in moderne smartphones wijken ongeveer drie tot vijf meter af. Een behoorlijk verschil dus. Daarnaast functioneert de nieuwe Broadcom-chip beter in steden. Hoge gebouwen zijn niet langer een vervelende stoorzender om je locatie te bepalen. Het missen van een afslag door een foute calculatie is er niet meer bij, wat de nodige frustraties zal voorkomen.

Vanaf 2018 zullen de eerste smartphones worden uitgerust met de nieuwe technologie. Welke smartphones dit zijn wil Broadcom niet zeggen. In Nederland speelt dit probleem overigens niet in grote mate, maar dit is wel anders in steden als New York, Hong Kong of Shanghai. Waar wolkenkrabbers op elke hoek van de straat zijn te vinden en het signaal soms flink kan worden gedwarsboomd. (via IEEE Spectrum)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *