Zo lekten de nieuwe afleveringen van Game of Thrones

HBO gaat de lekkers van Game of Thrones aanpakken
Game of Thrones is een van de meest gedownloade series ooit en daar is producent HBO wel een beetje klaar mee.

GoT kwam onlangs nog negatief in het nieuws, nadat de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen vroegtijdig uitlekten. Binnen een paar uur hadden bijna 800.000 mensen deze afleveringen illegaal gedownload, dus we hoeven je niet te vertellen dat de financiële schade voor HBO in korte tijd behoorlijk opliep en dat er dus veel mee gemoeid is om een dergelijke actie in de toekomst te voorkomen.

HBO gaat er nu alles aan doen om de bron te pakken. De producent had meerdere partijen een DVD-versie van de serie opgestuurd, zodat ze hier in alle rust een recensie over zouden kunnen schrijven. Normaal gesproken zou het pakken van het lek een fluitje van een cent zijn, want de verstuurde DVD’s zijn voorzien van een tracking-code. Die methode is helaas niet waterdicht, want de bron van het lek had deze code vakkundig onleesbaar gemaakt.

2 reacties

  1. Tsja dat is niet erg slim, doe dan een private screening oid, dan kan je de journalisten ook nog eens een beetje in de watten leggen, niet dat GOT het nodig heeft, maar Journalisten zijn over het algemeen niet vies van snoepreisjes.

  2. wie plaatst er dan ook 1 kleine code linksonder in beeld die met een iets grotere rechthoek verdwenen is?

    ze hadden de code licht transparent over het halve beeld moeten verspreiden zoals dat wel vaker met wallpapers etc. gebeurd. dan had je dus ofwel een video vol censor, of overal codes in beeld. winwin.

    (overigens kan ik me ook nog voorstellen hoe dit een gefaalde marketingstunt kon zijn, 4 episodes is alleen iets teveel van het goeie daarvoor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *