Zo lekten de Panama Papers


Hoe weten we dat Clarence Seedorf en Lionel Messi geld wegsluizen via Panama? Nou zo.

Dus je bent een van de grootste geldverduisterbedrijven van de wereld en dan val je door de mand. Is lullig, maar de manier waarop je door de mand valt is extreem lullig. Dan sta je keihard voor lul en heb je honderden boze klanten voor de deur staan. Het gebeurde dankzij de Panama Papers.

Bovenstaande is wat Mossack Fonseca overkwam. Nu denk je, een fiscale juridische kunstenaar, die heeft toch niks op Apparata te zoekne? Klopt, maar als je op deze manier gehackt wordt, dan is het toch een bericht op Apparata waard.

Want de Panamese geldgoochelaars hadden een verouderde WordPress op hun server staan. En die plugin, waarmee je mooie sliders op je pagina kunt laten zien, die had dus een behoorlijk lek.

Normaalgesproken is ook dat geen enkel probleem, lekker belangrijk als iemand in je webserver kan. Maar dat is wel belangrijk als je je mail ook op dezelfde server ontvangt. Als iemand dan door je beveiliging heen is, tja, dan ben je toch wel klaar.

Dat is wat er volgens een WordPress beveiligingsexpert is gebeurd. Naast het gebruiken van een brakke plugin had Mossack ook niet de moeite genomen om een firewall op de server te installeren. Dus eenmaal binnen was alles zo beschikbaar voor de grijpgrage handjes van de hackers.

Met andere woorden, let ook even op de website van je fiscale dienstverlener voordat je met hem in (over)zee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *