Zo maak je in G-mail een verstuurde e-mail ongedaan

Gmail Undo Send
Te vroeg op send gedrukt? Naar de verkeerde gestuurd? Boos/verdrietig/dronken? Zo voorkom je catastrofes.

Het overkomt ons allemaal wel eens (de een vaker dan de ander misschien): een mail versturen en vervolgens denken: nnnnneeee!!

De optie ‘undo send’ was al een tijdje beschikbaar in Gmail Labs, maar is inmiddels gepromoveerd tot officiële G-mail feature. Gebruik maken van de optie is niet ingewikkeld. Nadat je bent ingelogd op je Gmail-account klik je rechtsboven op het tandwiel en daarna op Instellingen. Onder Algemeen kun je de functie Verzenden ongedaan maken inschakelen. Vervolgens kun je aangeven hoe lang je de tijd wilt hebben om het verzenden te annuleren. Klik op Opslaan, klaar.

Na verzending van een e-mail zie je een balk waarin staat dat je bericht is verzonden. In werkelijkheid is er nu een vertraging ingebouwd en is het nog niet verstuurd. Je kunt nu op ongedaan maken klikken binnen de tijd die je zelf hebt ingesteld. Als je verbinding in de tussentijd uitvalt wordt je bericht gewoon verstuurd.

…en dat is het! Neem vooral een minuut de tijd de functie te activeren – want ná die ene verkeerde mail kan deze tip je niet meer redden (maar deze misschien nog wel).

4 reacties

  1. Lijkt me sterk dat Google een gmail bericht dat ik ontvangen heb via mijn pop-server van mijn server af kan halen. Werkt waarschijnlijk alleen tussen gmail accounts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *