Zo (on)veilig is jouw vingerafdrukscanner [video]

HP Printer
De FBI kan geen pincodes kraken, maar de allerveiligste smartphone-beveiliging kan worden omzeild met behulp van niets anders dan een inkjetprinter en een velletje papier. Hoe? Dat lees (en zie) je hier.

Kai Cao en Anil K. Jain, twee onderzoekers van het Amerikaanse Michigan State University, zijn erin geslaagd de vingerafdrukscanner van toestellen van Samsung en Huawei in het ootje te nemen. Ze gebruikten daar voor een eenvoudige inkjetprinter.

Voor hun kraak had het duo echter nog iets anders nodig, iets waar jij kwaadwillenden waarschijnlijk niet zo snel over beschikken: een scan van de vingerafdruk van de eigenaar van de smartphone.

En hoe iemand dan aan een scan van jouw vingerafdruk zou kunnen komen, in hoge resolutie zelfs? Helaas blijft die vraag volledig onbeantwoord. Het valt dus te betwijfelen of je écht bang moet zijn dat je browsergeschiedenis creditcardgegevens op straat komen te liggen.

Hoewel. Wat ik me net bedenk: in de film Escape Plan lukt het Sylvester Stallone trouwens wel om een pincode te stelen. Hij schraapt dan een laagje was van een pak melk en plakt dat op een touchpad, zodat hij zijn eigen cel kan openen. Maar Sylvester Stallone doet in die film wel meer dingen die in het dagelijks leven zelden voor komen. Met machinegeweren en helikopters, onder meer. Bovendien: een pincode stelen is niet hetzelfde als een vingerafdruk stelen. Want als dat wel zo was, dan had je die hele vingerafdrukscanner natuurlijk niet nodig gehad.

Genoeg geluld. Hier is de video:

[gv data=”fZJI_BrMZXU”][/gv]

…En wil je zelf aan de slag met deze methode? Hier (PDF) lees je het hele onderzoekspaper.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *