Zo raakte een Amsterdammer zijn 26 Bitcoins kwijt

Man verkoopt 26 Bitcoins voor 180.000 euro aan nepgeld
Pijnlijk: denk je 26 Bitcoins om te ruilen voor 180.000 euro cash, zijn de 900 biljetten hartstikke nep.

Nu de koers van de Bitcoin vooral daalt is het niet gek dat steeds meer mensen hun coins willen lozen. Dat kun je natuurlijk doen op de gebruikelijke manier: via een exchange. In Amsterdam dacht een man zijn 26 Bitcoins te kunnen verkopen voor een tas gevuld met 180.000 euro, maar dat liep niet goed af.

Lees ook: de beste cryptomunten volgens China

De koper en de verkoper spraken af in een hotel, waar alle afspraken en documenten nog een keer doorgenomen werden, zo meldt de Amsterdamse politie. De man maakte zijn 26 Bitcoins over en kreeg de tas vol briefjes van 200 euro te zien, maar maakte een enorme blunder, want hij checkte niet of het geld wel echt was.

Na het afronden van de ‘deal’ vertrok de koper en pas op dat moment kwam de man erachter dat hij afgescheept was met een stapel namaakbiljetten. Voor iemand die zoveel Bitcoins in bezat kunnen we wel stellen dat hij behoorlijk naïef is, maar dat terzijde.

3 reacties

 1. Raar verhaal …..
  Hoeveel mensen bezitten nou 26 BTC ?
  Niet veel .. Dit zijn dus mensen die al veel langer in de ‘game’ zitten en niet ff in een opwelling afgelopen december 26 BTC gekocht hebben.
  Kortom, dit soort mensen zitten al wat langer op hun BTCs. Hoe groot is nou de kans dat ze die nog steeds in hun bezit hebben nadat BTC eind vorig jaar bijna 3x zoveel waard was ????

  Kortom, als je toe aan het hodlen was en de 20K usd per BTC je weinig deed dan ga je het nu niet ff verkope, en zeker niet shady in ruil voor een zak geld ergens in een hotel ala Alberto Stegeman.

  Nee, wazig verhaal …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *