Zo regel je alle Android-meldingen met Windows 10

Handig!
Verbeter je workflow met een handige koppeling tussen PC en smartphone.

Microsoft is op allerlei vlakken bezig om al je apparaten aan elkaar te koppelen, zoals Apple dat ook doet. Een update voor het programma Jouw Telefoon voor Windows 10 (en Xbox One) zorgt er nu voor dat je Android smartphone en desktop of laptop op een handige manier aan elkaar gekoppeld zijn.

Door de update, zo legt WindowsInsider uit in een Twitter-bericht, ontvang je nu op de app voor Windows 10 de belangrijkste notificaties via je Android smartphone. Denk aan WhatsApp-berichten, Facebook-meldingen en SMS’jes.

Het is daarentegen geen omslachtig systeem waardoor je nog agressiever je telefoon van het bureau grist omdat je nu twee meldingen krijgt. Via de applicatie kun je bijvoorbeeld ook antwoorden op berichtjes. Gelezen berichten worden zelfs als gelezen afgevinkt op je smartphone.

De update is tot slot een leuke toevoeging voor mensen die hun workflow willen verbeteren; je kunt foto’s en bestanden vanaf je telefoon gemakkelijk naar je PC slepen, bijvoorbeeld als je een mailtje aan het opstellen bent of een presentatie in elkaar moet zetten.

Ondertussen kijkt mister Microsoft, Bill Gates, ongetwijfeld met een beetje afkeer naar de nieuwe functie. Reeds gaf hij toe dat het verliezen van de smartphone-oorlog met Google de grootste fout ooit was. Ook werkt het miljardenbedrijf aan een wel hele vreemde versie van Windows, zo blijkt uit deze teaser. Tot slot lees je in dit artikel alles over Microsoft’s verbeterde digitale kluis voor al je geheime bestanden.

Foto @Maurizio Pesce (CC BY 2.0)

Eén reactie

  1. viber en whatsapp en messenger kan je reeds via je pc bekijken. maar hopelijk werkt het dus voor instagram chat dat niet via de website werkt en uiteraard SMSjes ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *