Zo regel je een eigen straat op Google Maps

Chinese straat met eigen naam
Heb je altijd al een eigen straat gewild, dan ben je in China aan het juiste adres. Daar zijn zoveel verlaten straten dat niemand de moeite neemt een straatbordje op te hangen.

In 2013 vond kunstenaar Ge Yulo zo’n straat. hij hing vervolgens een bordje op met zijn eigen naam. Vervolgens bleek dat Autonavi de straatnaam had opgenomen in officiële kaarten. Daarna begon het balletje pas echt te rollen, want Autonavi levert ook kaartinformatie aan bedrijven als Apple en Google.

Eind 2015 namen zelfs de lokale autoriteiten de straatnaam over. Zij zijn er inmiddels achter dat Ge ze voor de gek heeft gehouden en zullen de borden morgen weghalen. De reden? Alleen de lokale overheid heeft het recht om straten een naam te geven.

Zo regel je een eigen straat op Google Maps

Een werknemer van Autonavi legt uit hoe het kon gebeuren dat de straat van Ge werd opgenomen in hun kaarten. “De straatnamen worden autonoom verzameld en nieuwe straten worden toegevoegd aan de hand van gebruikersinformatie. Die informatie is mogelijk niet goed genoeg gecheckt is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *