Zo rip je muziek van Spotify

Ho-ho-ho Spotify
Spotify is een tof programma, maar soms wil je muziek gewoon als MP3tje hebben en niet ergens ‘in de cloud’. Een mp3tje trekken van Spotify doe je zo.

Spotify Premium biedt de mogelijkheid om muziek lokaal op je computer op te slaan, maar dan alsnog zijn de bestanden gecodeerd en kan je ze dus niet simpel even op een iPodje gooien voor bij het hardlopen.

Gelukkig bestaan daar programma’s voor. Een daarvan is Streaming Audio Recorder van Wondershare, verkrijgbaar voor OS X en Windows. Dit is een betaald programmaatje, maar heeft een gratis proefperiode om te kijken of je het wat vindt.

Wat dit programma doet is eigenlijk vrij simpel. Het wacht totdat er muziek gestreamd wordt, en zal vervolgens dit opslaan als MP3-bestand. Het voordeel is dat het niet alleen voor Spotify werkt, maar voor alle streaming audio-diensten. Het nadeel is dat het 19 dollar kost, en je altijd het hele nummer moet afspelen.

Uiteraard moedigen wij niemand aan om te stelen, maar er is nog een wonderschone wereld van torrents. Maar mocht je daar niet de muziek vinden die je zoekt, dan kan je in ieder geval altijd je Spotify Premium abonnement misbruiken om zo alsnog aan die nummers te komen.

5 reacties

  1. Nooit gehoord van Spotydl @thommie? Programma werkt simpeler, download het nummer dat je van Spotify in Spotydl ‘sleept’. Geen 19 dollar en geen gedoe met het hele nummer afspelen.

  2. [disclaimer] Uiteraard moedig ik niemand aan om te stelen [/disclaimer]

    maar dit kan natuurlijk ook gewoon met Spotify Free. Even Spotydl downloaden, daar sleep je de nummers die je wil hebben in vanuit Spotify. Daarna worden ze direct vanuit de cloud geript als MP3 bestand op je computer.

  3. Er waren 2 min of meer valide argumenten om muziek illegaal te downloaden: Muziek werd jarenlang voor teveel geld verkocht, en muziek werd véél te lang alleen op cd’s of met domme drm’s aangeboden. Tot Spotify. Voor een 10-tje per maand kun je nu vrijwel alle muziek luisteren die je maar wil. 10 EURO. Voor alles! En zelfs dat is jullie teveel? Dan doe je het er gewoon om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *