Zo sluit je een gewone koptelefoon aan op je iPhone 7

Koptelefoon op je iPhone 7
Airpods, airpods. Mooi hoor. Maar als je nou net zo’n prachtig Beats-koptelefoon met draadjes hebt gekocht? De eerste oplossingen voor de iPhone 7 zijn er!

Oplossing 1

Gebruik de Earpods van Apple

Airpods met lightning
Ok, het is een beetje valspelen. Maar de pods van Apple zijn gewoon vrij goed. Gewoon de meegeleverde Earpods van Apple dus gebruiken. Deze koptelefoon kan eenvoudig via de Lightning-aansluiting op de iPhone 7 worden aangesloten.

Oplossing 2

Gebruik de officiële dongle van Apple

iPhone 7 dongle

Laten we niet al te dramtisch doen over deze oplossing. De dongle kost in Amerika 9 dollar. Sowieso wordt de adapter meegeleverd bij je koptelefoon. Dus als je meerdere koptelefoons hebt, kun je prima zo’n dongle extra kopen.

Oplossing 3

Als je een beetje handig bent knutsel je zelf iets in elkaar

De hobby oplossing voor het koptelefoon probleem van iphone 7

Dung/Johnson van het populaire Reddit poste deze foto. Het is een prototype van een iPhone 7-behuizing. Deze case heeft zowel een lightning-ingang als een koptelefoonaansluiting. Volgens deze website is de daptr vanaf december 2016 leverbaar. Prijs: 49 dollar. Je krijgt er ook twee lightning-poorten bij. We zijn benieuwd of dit echt gaat werken.

Oplossing 4

Koop een spuuglelijke dongle

Deze adapater voor de iPhone 7 is spuuglelijk
In het theoretisch geval dat je iPhone 7 leeg is en je toch muziek wilt luisteren is er deze dure en lelijke dongle van Belkin. De grap is wel dat je nog een andere dongle nodig hebt om je normale koptelefoon te gebruiken.

Oplossing 5

Koop een bluetooth-connector

Bluetooth connector iphone 7
Als je wel gecharmeerd bent van het idee niet vast te zitten aan je iPhone, dan je overwegen een Bluetooth Audio apdapter aan te schaffen. Die koppel je net zo makkelijk als elk andere bluetooth-device. In deze adapter kun j weer heel eenvoudig je koptelefoon pluggen.

Philips koptelefoon lightning fedelio
En als je toch een nieuwe koptelefoon wil kopen, dan heb je twee keuzes: of je neemt een koptelefoon met lightning-aansluiting. Bijvoorbeeld deze van Philips of je neemt er een met bluetooth, zoals deze Bose QuietComfort 35.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *