Batterij sparen opladen optimaliseren OnePlus

Zo spaar je de batterij van je smartphone

Is de batterij van je smartphone veel te snel leeg? Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je langer met een volle accu doet.

Batterij sparen opladen optimaliseren OnePlus

Beperkte batterijduur, een terugkerend probleem

Met een smartphone heb je een complete computer op zak, die niet veel onderdoet voor de rekenkracht van een oudere desktop. Het is daarom geen wonder dat een smartphone veel sneller leegraakt dan een ouderwets mobieltje, ook wel bekend als een dumbphone. Deze gaat vaak een week mee. Meestal doe je met een smartphone lading een kleine dag. Gelukkig zijn er enkele trucs en tips, waarmee je langer plezier kan hebben van een volle accu.

Lijst met tips om de accu van je smartphone te sparen

  • Schakel Bluetooth uit als je die niet nodig hebt. Als je Bluetooth ingeschakeld hebt, probeert je telefoon voortdurend verbinding te maken met Bluetooth apparaten in de buurt. Dat is niet alleen een beveiligingsrisico, het betekent ook dat je toestel meer stroom verbruikt. Zonde natuurlijk en het is een kleine moeite om Bluetooth weer in te schakelen als je bijvoorbeeld speaker wilt koppelen.
  • Dit geldt ook voor wifi. Heb je een onbeperkte databundel en wifi dus niet nodig? Dan kan je wifi je beste uitschakelen. Het is makkelijk om binnen Android of iOS wifi weer in te schakelen. Vaak gebeurt dit zelfs automatisch als er geen data beschikbaar is.
  • Ook je scherm is een beruchte stroomslurper. Hoe lager de helderheid van je scherm, hoe minder stroom je toestel verbruikt en hoe langer je met je accu zult kunnen doen.
  • Snelle bewegende beelden betekenen dat de grafische kaart van je telefoon hard moet werken. Immers, de positie van elk puntje moet berekend worden. Probeer het bekijken van video’s daarom beperkt te houden.
  • Een andere bron van stroomverbruik vormen programma’s die in het geheugen achterblijven, terwijl je ondertussen al wat anders aan het doen bent. Check je lijst met openstaande programma’s en sluit ze af. Wil je dat deze programma’s ook in de toekomst niet in het geheugen blijven staan? Trek dan de permissie in die ze toestaat om op de achtergrond door te blijven draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *