Zo speel je nu Fortnite op Android (zonder invite)

Iedereen kan nu aan de slag met de game
Iedereen kan nu aan de slag met de immens populaire, gratis Battle Royale-game.

Tot vandaag was het zo dat Android-gebruikers een beetje vast zaten als ze Fortnite wilde spelen. Enerzijds konden ze op de PC (of consoles) spelen, of ze moesten een uitnodiging van Epic Games krijgen om de game op hun smartphone te spelen. Dat is niet meer nodig.

Epic Games gooit de restricties van de Android-versie van Fortnite af en laat nu iedereen toe. De populaire Battle Royale-game die op iOS letterlijk miljoenen per dag binnenhaalt voor de ontwikkelaar, was lange tijd niet vrij toegankelijk op Android-toestellen. Zo was er het Samsung exclusive-debacle waarbij een flinke portie miscommunicatie en verwarring bij de Android-community werd gezaaid.

Ook werd eerder bekend dat Fortnite niet via de Play Store beschikbaar zou worden gemaakt; niet alleen loopt Google tientallen miljoenen mis, het is wat betreft beveiliging ook een beetje twijfelachtig. Daar heeft Epic Games iets op gevonden.

Via de Fortnite-site kun je op je Android smartpone de game downloaden. Via deze link ga je naar die website en kun je ook met je smartphone de QR-code scannen. Zo download je het spel en kun je als het goed is spelen. Als het goed is, want je moet daarvoor wel aan de systeemeisen voldoen.

Vooralsnog kun je de betaversie dus op de meeste Android-toestellen spelen en zal Epic Games regelmatig updates en tweaks uitbrengen. Omdat je direct van Epic Games zelf downloadt, is het voor de Amerikaanse ontwikkelaar makkelijker om updates uit te brengen. Maak wel plaats op je telefoon, want met 2GB is het een behoorlijk stevige download.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *