Zo tover je Google’s ‘Bekijk Afbeelding’ weer tevoorschijn

Tover Google 'Bekijk Afbeelding' tevoorschijn
Zaten we toch bijna op Bing met z’n allen.

Enkele dagen geleden meldden we het trieste nieuws dat Getty Images het internet er een stuk moeilijker op had gemaakt. Nadat het bedrijf (bekend van stockfoto’s) Google aanklaagde wegens het schenden van auteursrechten, gingen alle alarmbellen af bij de zoekmachine. Door een samenwerkingsverband mag Google nu foto’s gebruiken van Getty op al haar sites.

Daar staat echter wat tegenover. Zo zijn ‘wij gebruikers’ wel de ‘Bekijk Afbeelding’ knop kwijtgeraakt door deze deal. Wil je nu afbeeldingen in volledige grootte bekijken, dan is het de bedoeling dat je eerst de desbetreffende site bezoekt. Iets wat lang niet altijd handig is. Gelukkig biedt een nieuwe extensie uitkomst.

Alle Chrome- en Opera-gebruikers kunnen dankzij de extensie ‘View Image‘ weer genieten van de oude vertrouwde knop. Heb je Firefox, dan tover je dezelfde functie terug door de add-on ‘View Image’ te downloaden. Helaas is er nog geen extensie of iets dergelijks beschikbaar voor Safari en Microsoft Edge-gebruikers.

Heeft je favoriete browser niet de mogelijkheid om ‘View Image’ uit de dood te laten herrijzen, dan kun je nog altijd als pleister op de wonde Startpage.com of DuckDuckGo gebruiken. Een andere mogelijkheid is om voortaan met de rechtermuisknop op een afbeelding in Google Afbeeldingen te klikken en ‘openen van een afbeelding in een nieuw tabblad’ te selecteren. Toch voelt dit niet zo lekker aan als ouderwets op de ‘Bekijk Afbeelding’ knop rammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *