Zo vaak vraagt Nederland informatie op bij Facebook

Facebook-Overheidsaanvragen
Volgens Facebook heeft de Nederlandse politie en justitie in de tweede helft van vorig jaar veel vaker gegevens van gebruikers opgevraagd dan voorheen het geval was.

Facebook bracht onlangs nieuwe cijfers naar buiten, waaruit blijkt dat ze in de periode juli tot en met december 2014 76 verzoeken gedaan hebben over de gegevens van 84 verschillende Facebookgebruikers. Als je dit vergelijkt met dezelfde periode in 2013 is het aantal verzoeken bijna verviervoudigd. Neem via deze link zelf een kijkje naar alle rapporten van Facebook over Nederland.

Facebook weigert
Welke gegevens de Nederlandse overheid wil inzien maakte Facebook niet bekend. Facebook is overigens niet verplicht om de informatie te overhandigen. Als ze vinden dat het verzoek niet rechtmatig is, mogen ze het weigeren, wat ze in 65 procent van de gevallen ook deden.

Met de stijging van het aantal verzoeken sluit Nederland mooi aan bij de rest van de wereld, waarbij het aantal informatieverzoeken bij Facebook ook toenam. In totaal vroegen overheden van over de hele wereld 35.051 om de informatie van gebruikers, terwijl dit aantal in 2013 nog op 28.144 lag. Amerika staat aan kop, met 14.000 aanvragen in zes maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *