Zo verberg je de inkeping op de nieuwe OnePlus 6

OnePlus 6
Geen fan van het ontwerp? Geen probleem.

Wie van strakke vormen houdt zal met argwaan naar smartphones als de Essential Phone, de iPhone X en de toekomstige OnePlus 6 kijken. Deze drie smartphones hebben namelijk allemaal een inkeping gemeen. Dit is een uitsnede voor sensoren en de camera bovenaan het display. Het kan voor sommigen een reden zijn om de smartphone links te laten liggen.

OnePlus wil gebruikers tegemoet komen die de inkeping afschuwelijk vinden. Na de release komt er een software update, die het mogelijk maakt om de inkeping virtueel te laten verdwijnen. Dat heeft OnePlus CEO Pete Lau bekendgemaakt op het OnePlus-forum. Gebruikers kunnen via de instellingen een zwarte balk virtueel activeren. De balk is qua lengte precies zo lang als de notch en sluit hierdoor perfect aan. We hebben het al eerder gezien, bijvoorbeeld bij de Huawei P20.

Van een afstandje zal de inkeping dus onzichtbaar zijn. Lau zegt dat de feature een optie is. Het is dus straks aan de OnePlus 6-gebruiker of ze wel of niet naar een inkeping willen kijken. Een ideale oplossing, want zo stel je beide kampen tevreden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *