Zo verbind je jouw AirPods met jouw Mac [video]

airpods-mac-verbinden-how-to
Na de smartphone kun je nu ook draadloos genieten van jouw Mac.

Natuurlijk hoef je de AirPods niet alleen te gebruiken in combinatie met jouw smartphone. Zo kun je de bluetooth-oordopjes prima verbinden met andere apparatuur, zoals de Mac. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat moet doen.

De makkelijkste manier om de AirPods met jouw Mac te verbinden is wanneer je beide apparaten via hetzelfde Apple ID met de iCloud verbonden hebt. De connectiviteit zou er dan namelijk al moeten zijn. Dit kun je controleren door op jouw Mac het drop-down menu voor volume of bluetooth te kiezen terwijl je de oordopjes in hebt. Je kunt jouw AirPods dan selecteren uit de lijst en genieten maar.

Wanneer dit niet gebeurt kun je een aantal dingen doen om alsnog een connectie te maken. Uiteraard is het verstandig om even te controleren of de AirPods opgeladen zijn en of de Bluetooth-verbinding wel is ingeschakeld. Als je zeker weet dat de AirPods opgeladen zijn en de Bluetooth-connectie werkt kun je de AirPods terugplaatsen in hun houder en het deksel openhouden.

Daarna kun je de knop aan de achterkant van de charger indrukken totdat het statuslampje wit knippert. Zodra dit het geval is zoek je Bluetooth wederom op in jouw Mac-instellingen. In het dropdown-menu kan je de AirPods als het goed is nu wel selecteren. Doe dit en druk op ‘connect’ en het is voor elkaar.

Je kunt ook de instructies in dit grappige filmpje volgen.
[gv data=”0dMtmLViaNE”][/gv]

Natuurlijk hebben we meer praktische tips voor jouw iPhone. Dit kun je doen als je hem per ongeluk vergrendeld hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *