Zo verloor deze Bitcoin-exchange bijna 29 miljoen euro

Zo verloor deze Bitcoin-exchange bijna 29 miljoen euro
Zeg maar bye bye tegen het geld.

Net als met reguliere valuta is het oppassen in de wereld van cryptocurrency. Je Bitcoins parkeren bij een exchange is niet zonder risico. Grote namen zijn in het verleden negatief in het nieuws geweest omtrent hackers en ook vandaag is het weer zover.

Het Japanse Bitpoint is slachtoffer geworden van en hackaanval. Kwaadwillenden wisten toegang te krijgen tot portefeuilles van klanten en zo 3,5 miljard yen buit te maken. Dat komt omgerekend neer op bijna 29 miljoen euro. Ongeveer 2,5 miljard yen van dit bedrag behoorde toe tot klanten van de exchange.

De gehackte wallets hadden naast Bitcoin ook onder meer Bitcoin Cash en Ripple. Bitpoint heeft in een reactie alle gang van zaken stopgezet en is een onderzoek gestart. Het Japanse bedrijf zegt geen vreemde activiteiten te zijn tegenkomen en is compleet overdonderd door de hack.

Japanse exchanges zijn in het verleden vaker slachtoffer geweest van hackers. Ruim een jaar geleden werd Coincheck gehackt en verdween meer dan 350 miljoen euro in handen van hackers. (via Bloomberg)

Lees ook: Bitcoin beursflits: Trump, John McAfee en Bitcoin maffia slaan toe

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *