Zo verwijder je standaard Apple-apps van je iPhone

Zo verwijder je standaard Apple-apps van je iPhone De kans is groot dat je op je iPhone een mapje gevuld hebt met alle standaard iPhone-applicaties waar je eigenlijk nooit naar kijkt. Gelukkig komt iOS 9.3 straks met een oplossing.

Je kent ze wel: de standaard Apple-apps die je niet van je iPhone kunt verwijderen. Dankzij de iOS 9.3 is het straks waarschijnlijk wel mogelijk om deze applicaties te verbergen. De beta-versie van 9.3 is sinds deze week beschikbaar en geeft ons al een klein inkijkje in de komende veranderingen. Een Reddit-gebruiker ontdekte het trucje en laat hier zien hoe je de applicaties kunt verbergen. Hiervoor zul je in ieder geval gebruik moeten maken van Apple Configurator. Het is misschien niet heel simpel, maar het werkt wel. De vraag is nu of deze functie in de officiële versie van iOS 9.3 verder is uitgewerkt.

De definitieve versie van iOS 9.3 verschijnt waarschijnlijk in het voorjaar. De update zal vooral voor studenten en docenten erg belangrijk zijn, omdat er meer onderwijsmogelijkheden zijn ingebouwd. Daarnaast worden verschillende functies uitgebreid, waaronder CarPlay.

3 reacties

  1. Hahaha, idd! Ik had hierover een paar dagen geleden op macrumors gelezen en het ging om het verbergen van apps. Toen ik de titel hier las dacht ik, wtf, dit moet wel clickbait zijn. En ja hoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *