Zo voorkomt Apple een iPhone-ban in China

Pijnlijk
Het moddergooien gaat door en Apple probeert zich te weren.

Het lijkt de afgelopen paar jaar wel een soap opera, maar het zijn echte gebeurtenissen in de tech-wereld: Apple en Qualcomm zitten al voor lange tijd in een juridisch hanengevecht. Dat mondde een paar dagen geleden uit in een ban van bepaalde Apple-producten in China.

Apple zou namelijk onrechtmatig technieken hebben gebruikt waarvan de patenten bij Qualcomm lagen. Dat resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor de Amerikaanse chipmaker en mogelijk grote verliezen voor Apple.

Hoewel Steve Job’s nalatenschap in hoger beroep gaat en het dus niet eens is met de uitspraken van een lokale rechtbank in China, zal het zich toch aanpassen om de aankomende ban te voorkomen. iPhones die draaien op iOS 12 zullen volgende week een update krijgen om mogelijke patentbreuk te voorkomen.

Het zou volgens persbureau Reuters gaan om twee functionaliteiten die worden aangepast in de aankomende update. Apple erkende dat iOS 11 inbreuk maakte op twee patenten omtrent het aanpassen van de grootte van afbeeldingen en het managen van touchscreen-apps.

Maar de rechtbank stelde dat ook iOS 12 hier misbruik van maakte. Vervelend voor Apple, want dat betekent dat de iPhone 6s tot en met de iPhone X niet meer verkocht zouden mogen worden. Met andere woorden, het miljardenbedrijf zou zomaar tientallen miljoenen (zo niet, meer) mis kunnen lopen. Apple doet overigens ook aanspraak op de Chinese overheid, die door deze beslissing honderdduizenden aan belastingen zou mislopen, om nog maar te zwijgen over de schade die het lokale verkopers, andere bedrijven en consumenten zou toebrengen.

Vooralsnog lijkt het erop dat Apple het vervelende spelletje met de update in China even wint; totdat de rechtszaak in hoger beroep zal worden uitgevochten, kan het bedrijf in elk geval door met het verkopen van hun iPhones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *