Zo wil Google sneller updates naar je Android brengen

'Android Nougat komt over een maand uit'
Google licht alvast een tipje van de sluier voor het I/O-evenement van dit jaar.

Iedereen die een beetje geïnteresseerd is in het softwareproces van Android en/of zelf een Android-toestel bezit, zal vast wel eens te maken hebben gehad met de trage updatecyclus van de software. Google wil met Project Treble een van de grootste problemen rondom haar mobiele systeem aanpakken.

Op dit moment moeten chipfabrikanten als eerste de nieuwe Android-software aanpassen om deze werkbaar te maken op hun eigen hardware. Is dit gelukt, dan moeten smartphonebedrijven met het goedje aan de slag. Als laatste zijn de providers aan de beurt met het goedkeuren van de nieuwe versie, waarna je waarschijnlijk maanden na de release pas over de nieuwe update beschikt.

Dankzij Project Treble wordt de nieuwe software zo aangepast dat chipfabrikanten in de nabije toekomst over kunnen worden geslagen, waardoor de doorstroming van updates sneller moet gaan. Hoewel dit proces pas vanaf Android O dit najaar in werking gaat, is de ontwikkeling zeker positief te noemen.

In het recente verleden zijn er voldoende chipsets van fabrikanten geweest die het updateproces niet alleen vertraagden, maar ook zelfs blokkeerden. Zo kan geen enkele smartphone met een Snapdragon 800 en 801 van Qualcomm een update ontvangen om over te stappen op Android Nougat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *