Zo wil Lockheed Martin het ISS gaan bevoorraden

Lockheed-Martin-Ruimtemissie
Lockheed Martin heeft een speciale ruimtecapsule ontwikkeld die het internationale ruimtestation ISS moet gaan bevoorraden.

Via de website maakte Lockheed Martin deze plannen voor de toekomst bekend. Ze zijn van plan om twee verschillende voertuigen te ontwikkelen, de Exoliner en Jupiter. De Exoliner moet apparatuur, voedsel en andere voorraden kunnen vervoeren, terwijl de Jupiter ervoor gemaakt is om de Exoliner aan het ISS te koppelen en afkoppelen.

Jupiter-Lockheed-Martin

Jupiter voor hergebruik
De twee apparaten worden de ruimte ingeschoten met een Atlas V-Raket. Nadat de astronauten de voorraden uit de Exoliner gehaald hebben, kunnen ze capsule weer vullen met afval, zodat het ISS niet steeds voller komt te zitten met spullen. De met afval gevulde Exoliner zal vervolgens in de atmosfeer verbranden, terwijl de Jupiter in de buurt van het ruimtestation blijft. Als er in de toekomst een nieuwe Exoliner gelanceerd wordt, kan de Jupiter weer een handje helpen bij het koppelen en afkoppelen.

Met deze missie is Lockheed Martin ineens de concurrent van SpaceX, die al meer van dit soort bevoorradingsmissies gedaan heeft.

[gv data=”WkJOUoJK8kA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *