Zo wil Netflix gaan domineren in Hollywood

Zo wil Netflix gaan domineren in Hollywood
Het bedrijf is zoveel meer dan een streamingdienst.

Dat hebben ze wel bewezen door met gave Netflix Originals te komen. De uitgebrachte films en series door het Amerikaanse bedrijf zijn nog maar het begin. Netflix wil een grote filmstudio in Hollywood worden. Het bedrijf weet zich te onderscheiden van andere studio’s vanwege het feit dat films direct naar de mensen thuis gaan en niet naar de bioscoop.

Daar ligt ook meteen het zwakke punt van Netflix. Filmmakers leggen de focus op een bioscoopervaring en dit is nu eenmaal anders dan een filmpje thuis op de bank kijken. Of de streamingdienst toch aan de lopende band bekende regisseurs en acteurs/actrices aan zich weet te binden is afwachten. Volgens Bloomberg heeft Netflix Scott Stuber gestrikt om de Hollywood-dromen van de grond te krijgen. Stuber was producer van onder andere Ted, Ted 2 en Patriot’s Day.

In het verleden kreeg Netflix het al eens voor elkaar om bekende namen uit Hollywood te strikken. Denk aan Will Smith voor de Netflix Exclusive Bright, en regisseur Martin Scorsese met The Irishman. Concurrent Amazon Prime pakt het anders aan. Het bedrijf laat producties eerst in de bioscoop draaien, alvorens ze naar de streamingdienst komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *