Zo wil WhatsApp voorkomen dat er geruchten ontstaan

WhatsApp
Een limiet moet voorkomen dat fake news of andere zaken ten onrechte via WhatsApp de wereld in worden gebracht.

Een recente nieuwe feature op WhatsApp is het met een paar tikken doorsturen van een berichtje. Je krijgt van persoon A een bericht en stuurt deze door naar persoon B als het bericht ook relevant voor hem of haar is. In dit geval ben je een soort tussenpersoon.

WhatsApp wil echter voorkomen dat jij dit bericht aan jan en alleman gaat doorsturen. Hoewel je kunt zien dat je een doorgestuurd bericht krijgt, wil WhatsApp misstanden uit de weg gaan. Daarom is het limiet voor het aantal doorgestuurde berichten bijgesteld. Voorheen kon je een bericht in één klap naar 20 mensen doorsturen. Dat heeft de Amerikaanse berichtendienst nu bijgesteld naar vijf.

Eerst krijgt Android de nieuwe maatregel voor de kiezen. Later is ook iOS aan de beurt. Er zijn een aantal redenen waarom WhatsApp zich genoodzaakt acht om in actie te komen. Zo werd de feature onder meer misbruikt om geruchten en fake nieuws op snelle wijze rond te bazuinen. Dat zal straks met de limiet van vijf doorgestuurde berichten tegengewerkt worden. In India was er al een limiet van vijf doorgestuurde berichten van kracht. (via Reuters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *