Zo wis je jouw zoekhistorie op Facebook

Facebook-Wis-Zoekgegevens
Alles wat je opzoekt op Facebook, wordt opgeslagen. Op deze manier verwijder je deze gegevens.

Het is gelukkig niet zo dat al je vrienden kunnen zien hoe vaak je jouw ex opgezocht hebt op Facebook, de zoekhistorie is namelijk privé. Als je het toch geen fijn idee vindt dat al deze gegevens opgeslagen worden, dan kun je onderstaande stappen volgen.

Betere zoekresultaten
De reden dat Facebook deze gegevens opslaat, is om de zoekresultaten op jou af te stemmen, zodat je eerder krijgt waar je naar op zoek bent. Als je dat niet belangrijk vindt, of als je zoekopdrachten te beschamend zijn, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Drie stappen
1. Als je deze link opent, krijg je jouw gehele zoekhistorie te zien. Dit kun je overigens altijd raadplegen door naar je profiel te gaan, en op Activiteitenlogboek te klikken. Hier kom je door rechtsbovenin op het pijltje te klikken, zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien.
Activiteitenlogboek

2. Om individuele onderdelen te verwijderen kun je op het pijltje aan de rechterkant van de zoekterm klikken, om hem te verbergen of voorgoed te verwijderen uit de database.

3. Wil je gewoon alle woorden verwijderen die je ooit in de zoekbalk hebt ingevuld? Klik dan rechts bovenin op Zoekgeschiedenis Wissen.

Helemaal niet moeilijk dus, en handig om te onthouden als je iets ingetikt hebt waar je later spijt van krijgt.

Nog geen reacties

  1. Als ik bijvoorbeeld vaak heb gezocht naar een persoon, bijvoorbeeld ‘John’, dan staat deze naam er al wanneer ik de ‘J’ typ in het zoekveld. Ook wanneer je niet bevriend met die persoon bent. Ik zou graag deze lijst willen wissen. Wie weet hoe of kan dit helemaal niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *