Zo wordt een computer hacken wel erg gemakkelijk

Hacken-2.0
Je hebt normaal gesproken heel wat kennis van computers nodig voordat je een computer kunt kraken. Wat knappe koppen maken nu van iedere leek een meesterhacker. Thanks.

Een team aan de universiteit van Tel Aviv hebben een manier gevonden om een laptop of PC te hacken door hem alleen maar aan te raken. Zodra je fysiek contact maakt met een computer als je een speciale ‘digitizer wristband’ omdoet, ontdekt de futuristische polsband alle encryption keys die de PC beveiligen.

Het is de onderzoekers zelfs gelukt om de beveiliging te kraken door contact te maken met een netwerk of videokabel die met de computer verbonden is. Gelukkig zit deze techniek nog in een hele prille beginfase, zodat je gegevens (nog) niet zomaar gestolen kunnen worden als iemand je laptop aanraakt. Bovendien focust de techniek zich voorlopig op zogenaamde GnuPG encryptie software, die er al snel een patch uitgegooid hebben om hier een stokje voor te steken.

Laptopkluis
Lees het complete verslag van dit prototype via deze link. Toch is het gemakkelijk om voor te stellen hoe dit in de toekomst wel doeltreffend toegepast kan worden. Hopelijk zijn laptoptassen tegen die tijd ingeruild voor luchtdichte kluizen, waar geen ongewilde handjes bij kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *