Zo zie je of iemand door je Gmail leest

Gmail is niet veilig
Veel mensen gebruiken Gmail voor hun dagelijkse activiteiten. Zo komt er veel vertrouwelijke informatie binnen, en dat wil je graag privé houden. Een goed wachtwoord doet een hoop, maar toch soms wil je even zien of er niemand meekijkt in je inbox. En dat doe je vrij gemakkelijk via Gmail zelf.

Met al het gedoe rond privacy en de NSA die alles en iedereen afluistert de laatste tijd, is het raadzaam om af en toe je wachtwoord te wijzigen. Mocht dat niet genoeg zijn, of vertrouw je het allemaal niet zo, dan kan je zo zien wie er allemaal de laatste tijd in je inbox geweest is.

Gmail - 1

De eerste stap is inloggen in je account. Voer hier je wachtwoord en je gebruikersnaam (da’s je email-adres) in, en ga naar de het Postvak In. Helemaal onderin zie je het woordje “Details”. Klik daarop.

Gmail - 2

Vervolgens krijg je een klein schermpje te zien met allemaal IP-adressen en dergelijke. Dan weet je in ieder geval wanneer en vanaf waar er ingelogd is op je account. Maar of jij dat bent geweest is een tweede. Daar kan je achter komen door een site als whatismyip.com te raadplegen.

Mocht je nou allemaal onbekende IP-adressen zien, dan is het nu dus hoog tijd om je wachtwoord te wijzigen. Wellicht is het ook een idee om meteen 2-step authentication aan te zetten. Zo kan niemand meer inloggen tenzij deze zowel het wachtwoord als een gegenereerde toegangscode heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *