Zo zit je nooit meer met een lege iPhone batterij

Een iPhone die aan het opladen is
Zit jij altijd met een lege batterij? Klik dan verder!

iPhone-gebruikers herkennen het probleem vast wel: ben je net in een belangrijk gesprek, valt je telefoon uit. Heel onhandig, vooral als je geen oplader bij hebt. Met de volgende tips bespaar je batterijgebruik en zorg je er ook voor dat ie niet kapot gaat. Ideaal dus!

1. Hou je telefoon warm, maar niet te warm
De meeste batterijen houden niet van temperaturen van onder het vriespunt. Het is daarom belangrijk dat je je iPhone niet in een ijskoude auto laat liggen, want dan gaat je batterij dus kapot. Mocht je nou heel vaak met kou naar buiten gaan, dan kun je een speciaal hoesje kopen dat je telefoon warm houdt.

Maar hou je telefoon niet voor het haardvuur, want teveel warmte is ook niet goed. Het zorgt ervoor dat je batterij gaat overwerken en dat er minder stroom uit je batterij komt en dus dat je batterij minder goed werkt. Verder is het belangrijk dat je je telefoon nooit langer dan 24 uur aan de oplader hangt, want dan raak je iPhone ook oververhit.

2. Zet automatische updates uit
De hele tijd apps updaten kost energie en kostbare opslag. Als je per se automatische updates niet wil uitschakelen, zet het dan op z’n minst uit voor apps die je niet vaak gebruikt. Bewaar de rest van de updates voor als je een oplader bij de hand hebt (tenzij je batterijpercentage nog prima is).

3. Zet locatieservice uit
Locatieservice vreet batterij en veel meer apps dan je realiseert gebruiken deze service. Zet deze service uit door naar instellingen -> privacy -> locatieservice te gaan.

4. Zet push-notificaties uit
Het is leuk dat je bij elke app een notificatie krijgt, maar is het werkelijk nodig? We snappen dat het krijgen van meldingen verslavend kan zijn maar deze meldingen putten je batterij heel snel uit. Zet je vooral uit op apps die je toch niet zo vaak gebruikt en je voelt jezelf ook meteen een stuk rustiger.

Mocht je batterij nou echt op zijn, dan kun je deze altijd laten vervangen. Soms is dat gewoon nodig, want zelfs de beste oplaadbare batterijen zijn na een tijdje uitgeput.

Overigens verergert iOS 10.2 de batterijproblemen van een iPhone 6s.

Nog geen reacties

  1. Goede tips! Het zijn vooral van die dingen die je eigenlijk niet zo snel echt mist.

    4G uitzetten doet ook wonderen. Dan heb je een probleempje met WhatsApp, maar op vakantie valt het toch altijd weer op hoe veel langer je toestel mee kan gaan! Bij de iPhone 7 scheelt het ook enorm hoe fel je de verlichting hebt staan. Op de maximum stand is het iets meer dan 700 Nits, maar de helft is meer dan voldoende. Scheelt zo een uurtje of 3. Bij niet al te intensief gebruik is 2 dagen mogelijk.

  2. Ja, als je je telefoon uitzet gaat hij nog langer mee …

    Allemaal inkoppertjes en doet je afvragen waarom je dan nog een smartphone hebt.
    Nee, koop dan gewoon 1 die het wel de hele dag volhoud bij zware belasting dankzij een mega accu ipv 0,1 mm dunner design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *