Zou je Netflix inwisselen voor een streaming dienst van HBO?

Game Of Thrones
Netflix krijgt namelijk concurrentie.

Nieuwkomer Netflix is in korte tijd razend populair geworden in ons land – bijna 1 miljoen gebruikers and counting – maar op het aanbod van films en series is nog veel aan te merken. Een Game of Thrones zul je bijvoorbeeld niet snel terugvinden bij de Amerikaanse streaming dienst, want die show komt uit de koker van HBO, net als tal van andere kwaliteitsseries. HBO is nog steeds de onbetwiste koning van de series, als je het ons vraagt.

En de kans dat je HBO-content bij Netflix zult zien is vrijwel uitgesloten. Zeker nu is uitgelekt dat de betaalde kabeldienst volgende maand met een Netflix-concurrent komt. Volgens IBT kan er vanaf volgende maand direct een streaming abonnement bij HBO worden afgesloten, zonder dat dit via een kabelaar verloopt. Oftewel: HBO in Netflix-vorm.

HBO Now

HBO heeft al wel een streaming dienst, genaamd HBO Go, maar dat wordt louter aangeboden als extra optie bij het bestaande HBO-abonnement. De losse streaming dienst zou 15 dollar per maand gaan kosten in de VS, waarmee ze opmerkelijk duurder zijn dan Netflix, dat 8,99 dollar per maand kost. De naam voor de dienst is HBO Now en ze zouden ook al met Apple in gesprek zijn om de dienst aan te bieden op de Apple TV.

Het is overigens nog niet bekend of en wanneer HBO Now naar Nederland komt.

3 reacties

  1. Dan zou je moeten kiezen tussen de Serie’s van Netflix en de serie’s van HBO

    HBO heeft met Veep, Girls, True Detective en GOT een erg fatsoenlijke line-up maar als ik echt moet kiezen zou ik toch voor de Serie’s van Netflix gaan.

  2. De meeste oude HBO series die ik boeiend vind heb ik al gezien, van de nieuwe series vind ik alleen Game of Thrones en Silicon valley interessant. Daar ga ik geen 15 euro per maand voor neertellen.

  3. Niet echt. Ik heb vorig jaar HBO 2 (niet op tijd afgemeld dus eigenlijk 3) maanden gehad voor Game of Thrones. Voor de rest vond ik het aanbod serie’s en films erg tegenvallen. Zeker voor 15 euri’s. Netflix heb ik nu ook 3 maanden en op dit moment kost dat me 4 euro per maand voor 2 schermen. Aanbod is veel ruimer en ik vind de Netflix original serie’s erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *