Zoveel kijkers trok Bird Box de afgelopen vier weken

Netflix
Netflix roept maar al te graag hoeveel abonnees het heeft, maar exacte kijkcijfers blijven vaak binnenskamers.

Daar komt nu toch een klein beetje verandering in, want nadat Netflix eind december al liet weten dat 45 miljoen huishoudens Bird Box hadden gekeken, volgen nu meer cijfers. Inmiddels staat de teller namelijk op 80 miljoen huishoudens en dat is natuurlijk niet verkeerd. Netflix noemt het huishoudens, maar feitelijk zijn het 80 miljoen Netflix-accounts, waarmee minstens 70 procent van de film bekeken is.

Netflix deelt ook statistieken over andere films en series. Zo stelt het bedrijf dat You en Sex Education in de eerste vier weken na hun release beide 40 miljoen keer bekeken worden. Lokale producties zoals The Protector (Turks) en Baby (Italiaans) haalden in diezelfde periode een bereik van 10 miljoen.

De grote vraag is natuurlijk waarom Netflix nu opeens wel kijkcijfers deelt. Is het om aandeelhouders lekker te maken of is het een manier om nieuwe producenten te lokken?

Nog geen reacties

  1. We zien het bij de leider uit het land van afkomst: men zegt niet meer wat het is, men zegt wat men graag wil dat het volk gelooft.
    Of het er 5 miljoen zijn of 500 miljoen; als Netflix denk dat 80 miljoen precies de hype creert dat mensen nu ook Netflix willen om deze film te zien, dan zeggen ze 80 miljoen. Niemand die het kan checken.
    Overigens betekent het ook dat er al 80 miljoen mensen zijn die die iig 70% van 2 uur van hun leven nooit meer terug krijgen… Ik denk dat Sandra een weddenschapje met Will Smith heeft afgesloten: we kan met de slechtste film het meeste kijkers trekken.

    En 40 miljoen mensen die denken: hup, minder zeiken, meer vermoorden (bij You).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *