Zoveel mensen gebruiken dagelijks een Huawei-smartphone

Huawei P30 Pro – Apparata review
Het zal je niet verbazen dat het in de honderden miljoenen loopt.

Het Chinese bedrijf Huawei ligt bij veel instanties onder de vergrootglas. Dit heeft vooral te maken met de telecom divisie achter het bedrijf met betrekking tot bijvoorbeeld 5G-verbindingen. Op het gebied van smartphones hebben de Chinezen vooralsnog weinig te vrezen en timmeren ze hard aan de weg met kwalitatieve toestellen.

Zoals je wellicht weet gebruikt Huawei zijn eigen EMUI-skin die over Android komt. Niet alleen smartphones van Huawei draaien op EMUI. Ook de toestellen van Honor maken gebruik van EMUI. Niet geheel toevallig is Honor dan ook een zustermerk van Huawei.

Volgens GizChina maken dagelijks zeker 470 miljoen mensen gebruik van een smartphone met EMUI. Dit zou bekend zijn gemaakt door Huawei-topman Wang Chenglu op een EMUI bijeenkomst. Inmiddels zijn de smartphones van Huawei en Honor in meer dan 200 landen verkrijgbaar. Ook qua updates zit het wel snor. Recent kon je hier lezen welke smartphones van Huawei en Honor in aanmerking komen voor EMUI 9.1.

11 reacties

 1. “KPN weert Huawei uit kern netwerk: ‘Geen garantie voor veiligheid’ “

  1 druk op een knop en de halve wereld zit zonder communicatie. Geruststellende gedachte bij een overheid die strafpunten uitdeelt wanneer je door rood loopt.

  Lekker hoor … maar wel goedkoop. En daar gaan de mensen nu eenmaal voor

  • @dgh74: Ik geloof er niet zo in, het is vooral handelspolitiek bedrijven, net of het Westen niet zou spioneren.
   De VS is juist berucht hierom, en wat te denken van Google.

   • @benzv8rijder: ach … een huawei met android (google fyi ) en facebook er op …. lekker man.

    Huawei topmensen die apple gebruiken omdat ze bang zijn voor hun eigen overheid….. Chineese regering die een mega vinger in de huawei pap heeft. Huawei die de chineese overheid de middelen geeft om hun eigen mensen op straat minnitieus te volgen …. en zo kan je nog wel ff door gaan.

    Geloof wat je wilt geloven ( of niet ). Maar ik geloof dat de westerse wereld over een jaar of 10 / 20 wel bij zinnen gaat komen

    • @dgh74: Facebook? Owh ja, o.a. die privacy, pr en datalekken van 2016 en het verkopen van gegevens aan het Brits-Amerikaanse campagnebureau Cambridge. Deze zijn onder meer gebruikt voor de verkiezingscampagne van Donald Trump. Je weet wel, die ene kerel die van hoogste toren zit te roepen dat Huawei niet te vertrouwen is…

  • @dgh74: Uuuh, er is ALTIJD risico voor je (online) veiligheid.. opzettelijk of niet. Er kan nooit 100% garantie worden gegeven op volledige veiligheid.

   1 druk op de knop of 1 verkeerde beveiligingslek. Heb jij je wel verdiept in een alternatief die 100% veilig en te vertrouwen is?

   • @ffw88: jup NIETS is veilig … maar je kan de risicos wel zo klein mogelijk houden. Ook kan je je afvragen welk bedrijf je financieel wil “ondersteunen”

    Zie mijn reactie naar benz

 2. Ik heb nu bijna 2 jaar een huawei P10, veruit het beste toestel wat ik ooit heb gehad, recent nog een update gehad naar android PIE (9)
  Bijzonder snel toestel en echt geniaal mooie foto’s maakt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *