Zoveel miljoenen kilometers heeft Streetview al afgelegd

Auteur: , 2 Reacties
Zoveel miljoenen kilometers heeft Streetview al afgelegd

De planeet wordt stukje bij beetje in beeld gebracht door Google.

Met een auto vol camera’s op het dak over de wereld rijden, foto’s maken en daar een enorme collage van maken. Het is misschien de meest belachelijke samenvatting van Google Streetview ooit, maar het komt er wel op neer. Wat 12 jaar geleden begon als een initiatief in de Verenigde Staten is uitgegroeid tot een wereldwijde database.

Tegenwoordig moet je echt in een gat wonen als Streetview bij jouw huis nog niet is langsgereden. Het concept is uitgegroeid naar pretparken, vliegvelden en meer. Google gebruikt niet alleen auto’s om beelden te registreren. Ook vervoersmiddelen worden gebruikt waar auto’s niet zomaar kunnen komen. Zelfs lopend.

Volgens CNET heeft Google inmiddels meer dan 16 miljoen kilometers gemaakt voor Street View om onze planeet in beeld te brengen op Earth en Maps. Het Amerikaanse techbedrijf is goed bezig om de bewoonde wereld te laten zien. Inmiddels is 98 procent van de aarde te vinden op Earth/Maps aan de hand van satellietbeelden. Let wel: het gaat hier om plekken waar mensen wonen. De (ongerepte) natuur en zee├źn zijn niet meegerekend in dit aantal.2 reacties

Die kilometers worden natuurlijk verantwoord door X aantal bomen te planten?
@falcon: Het aantal mensen dat extra kilometers maakt omdat ze het adres niet kunnen vinden is hiermee ook weer drastisch gedaald ;) Er is volgens mij een redelijke balans.
Maar zou inderdaad fijn zijn als een megabedrijf als Google een miljoen boompjes plant. (En dan is het weer pure marketing)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).