Zoveel Nederlanders hebben de Netflix-smartphone app

Netflix
De streamingdienst is ook onderweg populair.

Dat inmiddels miljoenen Nederlandse huishoudens over een Netflix-abonnement beschikken is geen geheim. De applicatie van de streamingdienst is zelfs standaard te vinden op de meeste nieuwe smart-TV’s. De stap naar een abonnement is daarmee klein. Bovendien bevat Netflix veel gave content om te kijken. Nederlandse Netflixers beperken zich echter niet tot de woon- of slaapkamer, blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

De organisatie deed onderzoek naar het aantal mobiele Netflix-gebruikers. Nederlanders die de applicatie van de streamingdienst op een mobiel apparaat hebben geïnstalleerd staan. Uit het onderzoek blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders beschikt over de Netflix-app. Dat komt neer op ongeveer vier miljoen Nederlanders.

Netflix is een hippe dienst en dat zie je terug in het aantal mobiele gebruikers. Meer dan de helft van de gebruikers (68%) zijn tieners. Slechts negen procent zijn 65-plussers. 2,7 miljoen Nederlanders gebruiken de app minimaal eens per week. Gebruikers kijken wekelijks gemiddeld 120 minuten naar content op Netflix. De streamingdienst is veruit de populairste in ons land. Vergelijkbare diensten als NPO Start Plus, Videoland en Pathé Thuis hebben veel minder gebruikers.

3 reacties

  1. De Netflix-app geïnstalleerd hebben op de smartphone betekent niet noodzakelijk kijken op de smartphone.
    Mijn ex heeft geen smart-tv en streamt Netflix van de telefoon naar de ChromeCast.

  2. Ik heb al járen de Netflix app op mijn telefoon staan, maar nog nooit daadwerkelijk iets gekeken; ik gebruik het puur om wanneer ik ergens ben en mensen tippen me over films of series, ik het snel even in ‘Mijn Lijst’ kan zetten.
    Ik kijk wel via de mediabox van KPN, werkt ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *