Zoveel trager is de 32GB iPhone 7 in vergelijking met 256GB

iPhone 7
Dat heeft Apple nooit bekendgemaakt.

Enkele dagen geleden kwamen ze bij GSMArena met interessant nieuws. De iPhone 7 zou met een lagere opslagcapaciteit langzamer zijn in vergelijking met de iPhone 7 met een grote opslagcapaciteit. Aan de hand van benchmark-tests werd dit nieuws bekendgemaakt.

Benchmark-tests zijn echter slechts cijfertjes en geven een lastig beeld van de werkelijkheid. Dat dachten ze bij het YouTube kanaal Unbox Therapy ook en daarom komen ze met een uitgebreide video om het verschil aan de kaak te stellen.

In de test pakken ze een 32 GB iPhone 7 en vergelijken ze deze met een 256 GB iPhone 7. De verschillen zijn goed te zien. De 32GB heeft een leessnelheid 686 MB per seconde, en de 256 GB een leessnelheid van 878 MB per seconde. Het grote verschil zit hem echter in de schrijfsnelheid. De 32 GB iPhone 7 heeft een schrijfsnelheid van 42,4 MB per seconde, de 256 GB iPhone 7 doet 359 MB per seconde. Dit marginale verschil heeft Apple nooit naar buiten gebracht.

Hoe zit dat in de praktijk?
Om niet alleen met theoretische cijfers te komen doet Unbox Therapy een praktijktest. Via een USB-verbinding wordt een film gesynchroniseerd vanaf de iPhone naar een MacBook. Een bestand van 4,2 GB. De 256 GB iPhone 7 klaarde de klus in twee minuten en 34 seconden. De 32 GB iPhone 7 deed er drie minuten en 40 seconden over.

[gv data=”qW2-TIbcTIg”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *