ZTE Axon M: vouwbare smartphone met 2 schermen (video)

ZTE Axon M smartphone
Een toestel met twee grote schermen is handiger dan je denkt.

Er gaan al enkele jaren geruchten rond dat smartphonefabrikanten bezig zijn met het ontwerpen van buigbare smartphones. Hoewel we niet eens weten of deze technologie echt de moeite waard is, weten we onderhand wel al hoe een vouwbare smartphone eruitziet. ZTE heeft namelijk de Axon M gefabriceerd.

De ZTE Axon M is een vouwbare Android-smartphone met twee 5,2 inch-schermen met elk een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Klap je de schermen open, dan beschik je ineens over een 6,75 inch-scherm. Gebruik je slechts één scherm, dan is het toestel nog altijd maar 12,1 millimeter dik. Ook het gewicht van 230 gram is geen dealbreker.

ZTE Axon M

Wat handig is aan de ZTE Axon M is dat beide schermen op meerdere manieren te gebruiken zijn. Je kunt natuurlijk één scherm gebruiken, maar ook allebei gebruiken in zowel een verticale als horizontale stand. Daarnaast kun je beide schermen klonen, uitbreiden of juist apart van elkaar laten functioneren.

Ook is het mogelijk om een soort hoedje van het toestel te maken. Handig wanneer je met twee man een spel speelt of een film wil kijken. Verder zit er slechts één 20 megapixelcamera op de smartphone. Afhankelijk van hoe je de ZTE Axon M gebruikt, functioneert hij als een gewone camera aan de achterkant of als frontcamera.

ZTE Axon M

Verder zit er een Snapdragon 821-chipset en 4GB RAM in het vouwbare toestel, waardoor je redelijk goede prestaties mag verwachten. Helaas is de kans groot dat de ZTE Axon M alleen in de Verenigde Staten en in een later stadium Japan verkrijgbaar zal zijn. Wanneer precies is nog niet bekend.

Gelukkig heeft ZTE het toestel al uitgedeeld aan enkele grote Amerikaanse tech-sites zoals The Verge. Hieronder zie je hoe de ZTE Axon M in de praktijk werkt.

[gv data=”xX31xYRl-II”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *