Zwarte katten massaal gedumpt: ze staan slecht op selfies

Zwarte katten massaal gedumpt: ze staan slecht op selfies
Dieren in het nieuws. De Britse dierenbescherming RSPCA luidt de noodklok. Zwarte katers gaan namelijk zwaar gebukt onder de selfie-hype.

Kattenracisme

De Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals meldt dat asiels in Engeland overvol zitten met zwarte poezen en katers. Ongeveer 70% van de katten daar is zwart. En daar is een duidelijke reden voor, zo meldt de dierenorganisatie. De beestjes worden en masse gedumpt omdat ze lastiger te fotograferen zijn dan hun meer kleurrijke vriendjes. We kid you not. Omdat de lichtopzuigende katers minder duidelijk en charmant op een foto met de eigenaar staat, is de populairiteit van de zwarte kater tanende. Tussen 2007 en 2014 is het aantal gedumpte katten zelfs met 65 procent gestegen.

Waren ze eerst al een symbool voor slecht geluk, krijgen de zwarte beestjes dit ook nog eens over zich heen. En het is niet alsof selfieverslaafden, die continu hun smartphone voor hun gezicht houden, ongelijk hebben. Kijk maar: selfieconnaisseur Kim Kardashian me haar witte poes. Zeer duidelijke contouren, alle details komen in beeld:

Maar bij een zwarte kater vallen de details opeens weg:

De zwarte katten zouden op de sites van asielen ook minder vaak aangeklikt worden. Arme beestjes.

Nog geen reacties

  1. Ik heb een cyperse en een zwarte kat, en de zwarte is inderdaad extreem moeilijk om goed op de foto te krijgen :p Vaak zie je een groot zwart vlak met twee manische gele ogen erin. Zou wel extreem schandalig zijn als mensen een dier daardoor serieus wegdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *