Beste boekhoudprogramma’s voor MKB & ZZP

De beste boekhouding softwarepakketten voor ZZP en het MKB

Gebruiksvriendelijke oplossingen voor je boekhouding & facturatie

Powered by SaasCity

Direct het beste MKB boekhoudingpakket vinden?

Als MKB’er of ZZP’er is het waarschijnlijk dat je op zoek gaat naar een boekhoudpakket wanneer je onderneming groeit. Vooral bij het aannemen van personeel of een groeiend klantenbestand kan de boekhouding ingewikkeld worden. Het kiezen van het beste online boekhoudpakket kan je hierbij helpen en daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n pakket.

Een belangrijk aspect om op te letten bij het kiezen van het beste boekhoudpakket is de urenregistratie software. Het is belangrijk om te kiezen voor een boekhoudpakket dat beschikt over een geïntegreerde urenregistratie, zodat je gemakkelijk de uren van je medewerkers kunt bijhouden en verwerken in de salarisadministratie. Hierdoor bespaar je tijd en voorkom je fouten bij het handmatig invoeren van uren.

Powered by:

Onze favorieten op een rij

In samenwerking met SaasCity hebben we onze 3 favoriete boekhoudprogramma’s op rij gezet
AFAS Software AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
e-Boekhouden e-Boekhouden

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Moneybird boekhoudprogramma Moneybird boekhoudprogramma

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
]

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Powered by SaasCity

Hoe kies je geschikte boekhoudpakketten?

Gebruiksgemak

Een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma bespaart tijd en zorgt voor efficiëntie. Geen handleidingen of cursussen nodig, gewoon aan de slag. Dit betekent dat je meer tijd hebt voor andere aspecten van je bedrijf en geen uren hoeft te besteden aan het uitzoeken van de software.

Samenwerking met een boekhouder

Een goed boekhoudprogramma maakt het gemakkelijk om samen te werken met je boekhouder. Het zorgt voor duidelijke communicatie, minder kans op fouten en bespaart tijd.

Koppelingsmogelijkheden met de bank:

Een boekhoudprogramma met koppelingsmogelijkheden met de bank zorgt voor automatische verwerking van transacties en minder kans op fouten. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om financiële gegevens bij te houden.

Aantal facturen

Een boekhoudprogramma maakt het eenvoudig om bij te houden hoeveel facturen je per jaar verstuurt en ontvangt. Dit geeft je inzicht in de financiële situatie van je bedrijf en maakt het gemakkelijker om openstaande en betaalde facturen te beheren. Door een duidelijk overzicht kun je je financiële situatie beter plannen.

Koppelingen met andere softwareprogramma’s

Een boekhoudprogramma met koppelingen naar andere softwareprogramma’s zorgt voor automatische verwerking van gegevens en een efficiëntere administratie. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om gegevens bij te houden.

Tijd om het programma aan te leren

Een boekhoudprogramma met een korte leercurve zorgt voor snellere efficiëntie en bespaart tijd. Het stelt medewerkers in staat om snel aan de slag te gaan zonder uren te hoeven besteden aan het leren van de software.

Conclusie

Een goed boekhoudprogramma kan het leven van een ondernemer dus een stuk eenvoudiger maken. Het grootste voordeel? Je bespaart een hoop tijd en verkleint de kans op fouten. Zo kun jij je weer focussen op de belangrijkste processen binnen je bedrijf. Let vooral op de functionaliteiten die je nu het meeste gebruikt en in de toekomst nodig zult hebben. Zo kan je boekhoudsoftware ook meegroeien met je bedrijf. 

.

Meer weten over de urenregistratie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *