Zo bespaart het Samsung 120Hz display je batterij

Zo bespaart het Samsung 120Hz display je batterij

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, zo’n 120Hz display op je Samsung. Maar hoe zit het met de batterij?

90Hz en 120Hz displays zijn zo’n beetje de nieuwe norm op high-end smartphones, waaronder op die van Samsung. En toegegeven. Eenmaal gewend aan deze technologie wil je eigenlijk niet meer terug. Het maakt de ervaring op je smartphone een stuk vloeiender. Het nadeel is dat de techniek natuurlijk wel meer van je batterij vraagt dan een 60Hz scherm.

Fabrikanten van smartphones verzinnen daarom slimmigheden in de software om het maximale eruit te halen. Zo ook Samsung. De nieuwe Samsung Galaxy Note serie heeft zo’n prachtig 120hz OLED scherm. Om de accu niet te veel te belasten is er slimme techniek met dit OLED paneel bedacht. Samsung Display zegt dat dit scherm kan schakelen tussen de Hz. Als je bijvoorbeeld een video kijkt zakt de snelheid naar 60Hz en tijdens het appen krijg je 30Hz voorgeschoteld. Het kan zelfs zakken naar 10Hz als je naar een foto zit te kijken. Door die variabele snelheid behaalt de smartphone winst met de batterijduur.

In de meest optimale situatie gebruikt het Samsung 120Hz OLED display 60 procent minder kracht dan normaal gesproken nodig is. Deze winst vertaalt zich naar de eindgebruiker. Die hoeft de Samsung Galaxy Note 20 minder vaak op te laden.

3 reacties

  1. Slim hoor … van dat Samsung.

    Eerst maar eens afwachten of de beloofde kernreactor ipv batterij door gaat. Anders heeft de slimme “samsung oplossing” ook weinig zin denk ik. Tot ju toe kommer en kwel mbt tot batterij.

    Denk dat 90 hz de juiste tussenweg is. Het menselijk ook ziet trouwens minder beeldjes per seconde .. en zijn stotters op 60hz schermen in de meeste gevallen software haperingen van brakke software. Door de stotters blijven er bijvoorbeeld 30 frames over. Dat zie je. Goede software zonder stotters zal op 60hz Compleet vloeiend overkomen. 120 hz met brakke software / hardware … zal in de praktijk 60hz laten zien. Maar komt wel “supervloeiend geweldig gaaf”over ( terwijl je gewoon genept word) Hoe meer HZ … hoe minder die Software/hardware onvolkomenheden opvallen .

    • “Het menselijk oog ziet trouwens minder beeldjes per seconde ..”

      Komt akelig dichtbij een uitspraak van een bepaalde S. Jobs ivm schermresolutie, om goed te praten waarom hun modellen het niet hadden. Wilt daarom niet zeggen dat er geen merkbaar verschil is, want het is daadwerkelijk zichtbaar. Tip: geloof niet altijd het marketingpraatje.

      • Wat is een marketing praatje ?

        “Medisch feit” of “120hz is veeeeeeel vloeiender”. Ik heb je uitgelegd waarom het wel degelijk zichtbaar is. En JUIST uitgelegd dat 120hz een marketing smoes is Om brakke software te verdoezelen.

        Tjeez ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *