Alles over Kalkhoff | Kwaliteitsmerk wint test na test

De Kalkhoff elektrische fietsen komen van vlak over de grens. De Kalkhoff e-bike reviews zijn altijd lovend. Wat is het geheim van dit merk?

Goedkoop zijn Kalkhoff fietsen niet. Maar kwaliteit en innovatie staan voorop bij deze Duitse fietsenproducent van een eeuw oud. De karakteristieke Kalkhoff fietsen en e-bikes zijn nu een bekende verschijning in het Nederlandse straatbeeld. En winnen test na test. Andere bekende elektrische fietsen zijn Cortina en Gazelle.

Powered by:

Voor- en nadelen van Kalkhoff e-bikes

Sterke punten

 • Solide fietstechniek
 • Comfortabel
 • Groot bereik
 • Goede vormgeving

Zwakke punten

 • Hogere prijs

De top 3 Kalkhoff e-bikes

Kalkhoff Agattu 3.B Move BLX 2021
Pros:
 • Range tot 120km
 • Goedkope optie voor Kalkhoff
 • 7 versnellingen
Kalkhoff Endeavour 5.B Season 2022
Pros:
 • 9 versnellingen
 • Lange range tot 140km
 • Betaalbaar voor de specs
Kalkhoff Endeavour 3.B Move 2022
Pros:
 • Betaalbaar instapmodel
 • 9 versnellingen
 • Goede afmontage en een goede prijs-kwaliteit

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

De top 3 in detail

Kalkhoff Agattu 3.B Move BLX 2021

De Kalkhoff Agattu 3.B Move BLX 2021 is een comfortabele en betrouwbare elektrische fiets, ontworpen om aan al je dagelijkse behoeften te voldoen. Met zijn sterke Bosch Active Line Plus motor en grote 500 Wh accu biedt deze e-bike een soepele en krachtige ondersteuning, zelfs op de langste ritten.


Het lichtgewicht aluminium frame, de geveerde voorvork en de comfortabele zadel zorgen voor een ontspannen en ergonomische zitpositie. De Kalkhoff Agattu 3.B Move BLX 2021 is uitgerust met betrouwbare Shimano Nexus 7-speed versnellingen, hydraulische remmen en een uitgebreide set accessoires zoals een bagagedrager, verlichting en een verstelbare stuurpen.


Of je nu naar je werk pendelt, boodschappen doet of gewoon lekker gaat fietsen, de Kalkhoff Agattu 3.B Move BLX 2021 is de perfecte metgezel voor elke dag. Kies voor comfort en betrouwbaarheid en geniet van een zorgeloze en plezierige fietservaring.

Pros:
 • Range tot 120km
 • Goedkope optie voor Kalkhoff
 • 7 versnellingen
Kalkhoff Endeavour 5.B Season 2022

De Kalkhoff Endeavour 5.B Season 2022 is een premium elektrische fiets die garant staat voor een sportieve rijervaring. De krachtige Bosch Performance motor en de grote 625 Wh accu bieden een krachtige en betrouwbare ondersteuning voor langere ritten.


Met 9 versnellingen kun je moeiteloos schakelen en genieten van de soepele rit. Of je nu snel even een boodschap doet, naar je werk pendelt of gewoon lekker recreatief fietst, de Kalkhoff Endeavour 5.B Season is geschikt voor alle doeleinden.


Met zijn strakke en moderne design, geavanceerde voorvorkvering en hydraulische schijfremmen biedt deze elektrische stadsfiets een hoogwaardige afwerking en maximale veiligheid. Als je kiest voor de Kalkhoff Endeavour 5.B Season 2022 dan ervaar je het beste van wat een elektrische fiets te bieden heeft.

Pros:
 • 9 versnellingen
 • Lange range tot 140km
 • Betaalbaar voor de specs
Kalkhoff Endeavour 3.B Move 2022

De Kalkhoff Endeavour 3.B Move is het perfecte instapmodel van deze serie en biedt een stijlvol frame en uitstekende wegligging. Dankzij de krachtige middenmotor van Bosch geniet je van de power die je nodig hebt.


Deze e-bike straalt kwaliteit uit door zijn goede schijfremmen, verende voorvork, soepel schakelende 9-speed derailleur, extra brede banden en geïntegreerde accu. De fiets biedt meerdere zitposities, zowel in stuur- als zadelhoogte, en als je een beetje handig bent, kun je dit gemakkelijk zelf instellen.


De Endeavour 3.B Move is afgewerkt met spatborden, een bagagedrager en verlichting, zodat je direct op pad kunt.

Pros:
 • Betaalbaar instapmodel
 • 9 versnellingen
 • Goede afmontage en een goede prijs-kwaliteit

Waar ben je naar op zoek?

Het vervoer in de toekomst is natuurlijk breder dan alleen elektrische fietsen. Er staat ons een ongekende revolutie in het transport te wachten, waarbij fossiel wordt vervangen door elektriciteit en andere schone brandstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan de speed pedelec, die snel in populariteit toeneemt. In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrische fietsen, accu’s en natuurlijk ook over speed pedelecs, het snelle broertje van de elektrische fiets.

Speed Pedelecs

Elektrische fietsen zijn begrensd op 25 km per uur en hebben een motor van maximaal 250 watt. Maar wat als je sneller wilt? Dat kan, maar dan moet je kiezen voor een zogenoemde speed pedelec. Daarmee kun je veel harder, tot over de 45 km per uur.

Elektrische fietsen

Al meer dan de helft van alle fietsen die verkocht wordt, een elektrische fiets. Steeds meer mensen doen hun dure auto de deur uit en vervangen deze door een zuinige en gezonde elektrische fiets. We hebben de favoriete fietsen voor je verzameld.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets?
Wat kost een speedpedelec?
Wat is de beste elektrische fiets?

Veelgestelde vragen over Kalkhoff

Wat zijn de sterke kanten van Kalkhoff?

Kalkhoff is een technisch zeer sterk bedrijf en ook behoorlijk innovatief. Dat uit zich in zeer sterke, prettig om te rijden en ook technisch goede fietsen. Kalkhoff kiest duidelijk voor kwaliteit, niet voor concurreren op prijs.

Wat is de beste Kalkhoff e-bike?

De best geteste Kalkhoff e-bike volgens de Consumentenbond (2021) is de Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh. Maar mogelijk zoek je een heel ander type fiets. Dus kies de fiets die het beste aan jouw behoeften tegemoet komt, qua vorm van het frame, kracht van de motor en grootte van de accu.

Welke Kalkhoff elektrische fiets heeft het grootste bereik in kilometers?

Als we uitgaan van de grootste accu die bijgeplaatst kan worden, zijn er meerdere Kalkhoff fietsen die het goed doen. Let op een 650 Wh accu en een relatief zuinige motor (zoals de Bosch Active Line Plus). De Kalkhoff Image 5.B Move BLX 625Wh komt dan bijvoorbeeld in beeld.

Wie is de eigenaar van Kalkhoff?

Kalkhoff is op dit moment onderdeel van het Pon concern, net als de Nederlandse fabrikant Gazelle.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby