De beste occasions op een rij

Wil jij weten wat de beste occasions zijn van dit moment? Wij vertellen je er alles over en zetten de beste tweedehands auto’s overzichtelijk op een rij.

Het aanschaffen van een tweedehands auto is vaak voordeliger én duurzamer dan het kopen van een gloednieuwe auto. Maar hoe vind je nu eigenlijk de beste occasion? Wij geven je meer informatie over de beste zuinigste occasion, de beste goedkoopste occasion en de meest betrouwbare occasion.

Er zijn verschillende factoren die meespelen als je op zoek bent naar een ‘goede’ occasion. Het aanbod op de occasionmarkt is enorm. Het is dan ook verstandig om eerst duidelijk in kaart te brengen waar je naar op zoek bent en welke merken de ‘beste’ tweedehands auto’s hebben. Je kunt hierbij letten op de kilometerstand, betrouwbaarheid, zuinigheid en eventuele gebreken die een auto kan hebben. Merken die je vaak tegenkomt op de occasionmarkt en die over het algemeen goed scoren op deze punten zijn: Honda, Suzuki, Toyota en Hyundai.

occasion

Koplopers in Future Mobility

De favorieten

De merken Hyundai, Toyota, Honda en Suzuki zijn dus aan te raden als jij graag een occasion wilt aanschaffen. Dat is niet zo gek. Misschien viel het je al op dat deze merken allen Aziatisch van oorsprong zijn. De Japanse merken en het Koreaanse merk Hyundai staan stuk voor stuk bekend om de betrouwbaarheid en zuinigheid van de auto’s die ze produceren. In Europa zijn door de jaren heen veel verschillende modellen van deze merken verkocht, waardoor je een ruim aanbod vindt op de occasionmarkt.

Enkele populaire tweedehands auto’s zijn de Toyota Aygo, Honda Jazz, Hyundai Tucson, Toyota Auris Hybrid, Suzuki Celerio en de Toyota Yaris.

Vanwege dit gevarieerde aanbod aan goede occasions, kun je op de tweedehands markt terecht als je je eerste al dan niet compacte auto zoekt, maar ook als je een ruime occasion voor je gezin wilt aanschaffen.

Toyota Aygo occasion

Toyota Aygo

Een van de goedkoopste occasions is de compacte Toyota Aygo!

Suzuki Celerio tweedehands auto

Suzuki Celerio

Wil jij een zuinige occasion? Kies dan voor de Suzuki Celerio.

Tweedehands auto Hyundai

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson komt goed uit de test als betrouwbare (hybride) occasion!

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een compacte auto die alles in zich heeft om jou en je passagiers veilig te vervoeren. Deze auto van Toyota rijdt zuinig en er is veel aanbod van verschillende uitvoeringen van dit model op de occasionmarkt.

Compacte auto

Zuinig in gebruik

Voordelige aanschafprijs

Groot aanbod op de occasionmarkt

Betrouwbaar model

Toyota Aygo occasion

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio is een vlotte stadsauto die erg zuinig in gebruik is. Met een verbruik van 1 op 20 kun jij voordelig veel kilometers afleggen. De Celerio is wel wat minder comfortabel dan de andere auto’s in deze lijst. Maar als jij op zoek bent naar een degelijke zuinige auto tegen een scherpe prijs, dan is het zeker aan te raden om op de occasionmarkt op zoek te gaan naar deze Suzuki Celerio.

Suzuki Celerio tweedehands auto

Erg zuinig

Compacte stadsauto

Voordelige aanschafprijs

Vlot uiterlijk

Alleen een benzine uitvoering

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is een ruimere auto die geschikt is als jij meer kilometers moet afleggen of vaak met het hele gezin op pad gaat. De auto is erg betrouwbaar en comfortabel. Daar staan alle auto’s van Hyundai om bekend.

Bovendien is dit model ook op de occasionmarkt in een zuinige hybride uitvoering beschikbaar en kun je dus zelf bepalen hoe je het liefst rijdt.

Zeer betrouwbaar

Strak en modern uiterlijk

Ook verkrijgbaar in hybride variant

Ruime auto

Erg comfortabel

Tweedehands auto Hyundai

Een occasion kopen?

Op auto.nl koop je de beste tweedehands auto’s voordelig tegen scherpe voorwaarden.

Meer over deze merken

toyota

Toyota

Toyota is een populair Japans automerk met veel betrouwbare modellen tegen een betaalbare prijs. In Europa kun je ook veel occasions van dit merk vinden.

suzuki

Suzuki

Suzuki is een Japans automerk dat al veel modellen heeft uitgebracht. In 2022 is Suzuki door de Consumentenbond uitgeroepen tot meest betrouwbare automerk.

hyundai

Hyundai

Hyundai is een vooruitstrevend merk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Er is op de occasionmarkt een ruim aanbod beschikbaar, ook van elektrische exemplaren.

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby

Meer over occasions

Wil jij weten waar je het beste op kunt letten bij het aanschaffen van een tweedehands auto? Het is goed om een aantal zaken na te lopen voordat je een weloverwogen keuze kunt maken uit de verschillende occasions.

tweedehands auto rijden

De aandachtspunten op een rij

Bij het aanschaffen van een tweedehands auto is het natuurlijk belangrijk om af te wegen welke criteria voor jou belangrijk zijn. Denk aan je eisen omtrent zuinigheid, betrouwbaarheid of een bepaald budget. Meer weten?

Elektrisch of hybride?

Wil jij je oriënteren op een elektrische of hybride tweedehands auto? Dan is het goed om een aantal zaken te checken voordat je overgaat tot een aankoop, zoals de staat van accu. Check bijvoorbeeld:

Is de staat van de accu nog goed bij elektrische occasions?
Wat zijn de beste tweedehands elektrische auto’s?

Veelgestelde vragen over de beste occasions

Wat is de beste occasion?

Er zijn een aantal auto’s die als ‘beste’ occasion uit de bus komen. Veel modellen van de merken Toyota, Suzuki, Hyundai en Honda zijn betrouwbare en voordelige keuzes als tweedehands auto.

Welke occasion is het meest betrouwbaar?

Er zijn diverse merken die er bekend om staan betrouwbare auto’s te produceren. Als je een occasion van het merk Hyundai, Honda, Toyota of Suzuki uitkiest dan zit je over het algemeen goed. Deze merken komen namelijk het beste uit de test als we kijken naar betrouwbaarheid en levensduur van de auto’s.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door