Top 5 beste boete vermijdende apps


Ben jij ook zo zat dat je elke keer een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau op je deurmat krijgt?

Weer te hard gereden en wat nu? Net doen alsof je je portemonnee kwijt bent? Waar vroeger speciale apparatuur aangeschaft moest worden voldoet nu een simpele, gratis app op je smartphone om een einde te maken aan deze vervelende boetes. De beste vijf zetten we voor je op een rij.

5. Camsam
CamSam, beschikbaar voor Android en Windows Phone 8, heeft een erg duidelijke interface waarbij slechts de belangrijkste onderdelen worden weergegeven op het display. De gevarenmeter , de nabije flitspalen, de snelheid en ten slotte de mogelijkheid om een flitser te melden vormen de ruggengraat van deze app. CamSam biedt de mogelijkheid om zelf te filteren welk soort palen, mobiel of vast, je wel wilt zien en welke niet. Daarnaast biedt de app ook file-informatie. Het zoeken van het GPS-signaal gaat snel en de app laat zich eenvoudig bedienen. Nadeel aan deze app is dat de community klein is en er dus weinig flitsers worden gemeld.

4. Flitsers
Deze app is waarschijnlijk de simpelste van allen. Wat opvalt is dat Flitsers slechts een omvang van slechts 1,7 MB heeft . Naast de waarschuwingen voor flitspalen zie je ook alle files en wegwerkzaamheden. Zie je zelf een flitser? Dan kun je deze ook zeer eenvoudig melden. Nadeel is dat er een reclamebanner op de app zit en het inladen van files wil ooit haperen. De applicatie is beschikbaar op Android en Windows Phone 8.

3. Flitsnav
Deze app waarschuwt voor trajectcontrole, mobiele en vaste flitsers. Daarnaast wordt de meest recente file informatie gemeld. Het verschil met Flitsmeister is dat ze over meer functionaliteiten beschikken en deze app op de achtergrond draait. Je kunt hem downloaden voor iPhone en Android.

2. Waze
Bij deze app worden de flitsers van internet geplukt, dus je bent relatief veilig. Je kan zelf flitsers aan en afmelden. Verder is er een leuk puntensysteem, zodat je kan zien wie de grootste asfalttijger is. Naast de flitsfunctie kun je met deze app ook naar plaatsen navigeren en zie je de laagste brandstofprijzen bij jou in de buurt. Verder heeft Waze ook een slimme oplossing voor het GPS signaal dat van het padje gaat in een tunnel; goedkope beacons. Deze app kun je downloaden op zowel iOS als Android.

En last but not least…

1. Flitsmeister
Deze app heet niet voor niets ‘meister’ want deze app heeft maandelijks 1 miljoen actieve gebruikers. De app stuurt meldingen naar je smartphone bij zowel mobiele als vaste flitsers, bij ongevallen en bij naderende ambulances. Daarnaast kan de applicatie worden gebruikt in België, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Engeland en Denemarken maar daar worden mobiele flitspalen niet vermeld. Verder kun je je favoriete wegen opslaan, zodat je weet of je op je hoede moet zijn. Deze flitsapplicatie is te downloaden in de Google Playstore en Appstore.

2 reacties

    • @tdi-goeroe: Nou, mijn ervaring met TomTom voor Android is dat het voor flitsers bijzonder matig werkt. Niet actueel en al helemaal niet volledig. Als Flitsmeister 100% ziet, komt TomTom m.i. nog niet op 5%.
      Heb ze altijd beide aanstaan, maar TomTom heeft het nagenoeg altijd mis. Hoe dat kan is mij een raadsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *